Има подмяна на фактическата ситуация. Не са предприети нужните действия,

...
Има подмяна на фактическата ситуация. Не са предприети нужните действия,
Коментари Харесай

МВР с подробности за катастрофата с бащата на президента

Има замяна на фактическата обстановка. Не са подхванати нужните дейности, с цел да се документира всичко.

Така от Министерство на вътрешните работи разясниха случая с бащата на президента Румен Радев.

Георги Радев бе участник в злополука с триколка, която стана на кръгово в Харманли. Заради случая един чиновник на реда бе дисциплинарно уволнен.

По случая към този момент е осъществена инспекция. В Министерство на вътрешните работи е постъпил сигнал за непозволени дейности. Инцидентът се случи през август, а Комисията е приела сигнала за състоятелен.

„ Не се удостоверява изказванието, че участниците не са тествани за алкохол “, съобщи контрольор Росен Рабчев.

Комисията открила, че при обработката на данните същото длъжностното лице не е подхванало всички нужни ограничения по обезопасяване на местопроизшествието.

Самото кръстовище е сигнализирано с пътни знаци. Движещите се в него са с преимущество.

В 09:38 часа се осъществя ПТП-то. Водачът на возилото навлиза в кръстовището и към този момент е с преимущество пред влизащия. Две минути по-късно идват първите чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Започват да беседват с пострадалите, само че не подхващат ограничения да обезопасят самото местопрестъпление. След една минута идват сътрудниците им от Пътна полиция. Но придвижването по пътя към момента си върви. Пристига екип на Спешна здравна помощ.

„ Цялото придвижване е прекъснато в този миг и още веднъж нарушаване на полицейските чиновници е, че не контролират кръстовището “, изясни още гл. контрольор Росен Рапчев.

Чак в 10:02 часа чиновниците подхващат дейности за слагане на конуси. След това всички служители на реда излизат от мястото на кръстовището и колите остават на него. Нито един служител на реда обаче не се навърта към тях.

В 10:49 часа полицейски екип се връща още веднъж на мястото, при което подхващат ограничения за снимане и спомагателни разпити на участниците.

В 10:53 часа на място идва жител, който всички служители на реда характеризират като някогашния кмет на Харманли. Около 11 часа към този момент са събрани всички данни.

„ Най-големият проблем е, че при толкоз доста очевидци полицейските чиновници не са оказали нужната опция да приведат такива “, изясни служителят на реда.

По думите му не заявен напън върху чиновниците при обясненията им за случая.

„ Реално ние установихме, че той (бел. ред. уволненият полицай) не се е позовал на това да прегледа видеозаписите и да разпита очевидците “, уточни още гл. контрольор Росен Рапчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР