Има по-висок риск от внезапно влошаване на ликвидността заради войната

...
Има по-висок риск от внезапно влошаване на ликвидността заради войната
Коментари Харесай

Федералният резерв предупреди за влошаване на ситуацията с ликвидността

Има по-висок риск от ненадейно утежняване на ликвидността поради войната в Украйна

ФЕД предизвести за влошаващи се условия на ликвидността на основни финансови пазари на фона на растящите опасности от войната в Украйна, стягането на паричната политика и повишаващата се инфлация. В 6-месечния си отчет за финансовата непоклатимост Фед споделя, че има по-висок от нормалния риск от ненадейно утежняване на ликвидността поради пазарите на първични материали поради войната в Украйна, съобщи.

Източници на Bloomberg споделиха, че централната банка на Индия се намесва на всички валутни пазари в отбрана на рупията откакто в понеделник се срина до рекордно дъно. Научихме, че RBI се прицелва в спекулантите с валутните си запаси за 600 млрд $ и се готви да направи още. Изненадващото покачване на лихвата предходната седмица не съумя да спре спада на валутата поради паники от растежа на инфлацията.

Премиерът на Шри Ланка, Махиндра Раджапакса подаде оставка след митингите поради срутва в стопанската система. Демонстрантите желаеха Раджапакса и неговият брат, президентът на Шри Ланка да се отдръпват. Цените на всичко – от бензин до медикаменти скочиха. Шри Ланка е покрай банкрут и спря заплащанията по външния дълг.

Строгите коронавирус ограничения в Шанхай провокират разстройства в здравните услуги в Ню Йорк. Болниците страдат от дефицит на химикалите, употребявани на проби. Това е още един образец по какъв начин 5-седмичният локдаун в китайските градове утежняват световните вериги за доставка. Асоциацията на лечебните заведения в Голям Ню Йорк предизвести, че запасите са евентуално ще бъдат лимитирани на 80% в идващите 2 месеца, макар подновяването на производството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР