Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата,

...
Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата,
Коментари Харесай

Петър Диков за казуса с болница Лозенец: Разтури къща, направи колиба

Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата, който ще разреши използването на инсталация и експерти от околните лечебни заведения. Мястото е налично, разполага с добра паркова среда и по този начин или другояче е отредено за болнична постройка. Това твърди някогашният основен проектант на София Петър Диков.

Става въпрос за терен, който е до ъгъла сред бул. " Георги Софийски " и бул. " Пенчо Славейков ", директно до спирка на метрото. Там има недовършен градеж - стартирано е строителство на клиника по вътрешни заболявания. Според Диков обаче тази постройка може доста по-лесно и по-евтино да се събори, в сравнение с това да се прави със стартирания градеж на територията на Александровска болница, написа в. " Сега ".

На юг от постройката има паркова среда, която може да се употребява за новата болница. " Към петното може да се приобщи и някогашната патофизиология - прелестна постройка, монумент на културата, която се разрушава ", акцентира Диков. Според него концепцията за създаване на детска болница на територията на някогашната държавна болница не е добра и е в жанр " разтури къща, направи барака ". Диков счита и, че е по-добре западни проектанти да изготвят план за бъдещата Национална детска болница. Засега и управлението на болница " Лозенец ", и управлението на Педиатрията не желаят обединение и оферират други разновидности. Затова и здравният министър проф. Асена Сербезова спря решението на предшественика си доктор Стойчо Кацаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР