Има планове за изграждане на заслони по маршрута до връх

...
Има планове за изграждане на заслони по маршрута до връх
Коментари Харесай

Борисов обещал пари за заслони по маршрута до връх Ботев

Има проекти за създаване на заслони по маршрута до връх Ботев в Стара планина, откакто през вчерашния ден избавителната акция по издирването на изгубените татко и наследник завърши несполучливо, оповестява Българска национална телевизия.

По думи на кмета на Калофер Румен Стоянов министър председателят Бойко Борисов е заречен финансиране.

" Свидетели сме на една човешка драма за следващ път и това ни накара да помислим за инфраструктурата. Тъй като по тези тежки направления няма човек къде да се подслони ", изясни градоначалникът.

Той уточни, че летните стихии от време на време даже са по-тежки от зимните. Стоянов заяви, че нощес е провел телефонен диалог с премиера, който го е уведомил, че е подготвен да отпусне финансиране за плановете за заслони по маршрута.

Самият кмет също е безапелационен, че са нужни минимум 2-3 заслона по тези направления. Преди доста години там беше осеяно с пастирски колиби и това спасяваше човешки животи, изясни той.

По негови думи времето към връх Ботев е сурово и е рисковано да се възобновява акцията за търсене и през днешния ден.

Припомняме, на 6 февруари стана ясно, че планинската избавителна работа търси татко и наследник от Стара Загора, които са тръгнали към връх Ботев в Стара планина.

На втория ден от издирването спасителите откриха челника на един от изчезналите туристи. Вчера беше последният ден на акцията в Стара планина. След като туристите още веднъж не бяха открити, избавителната интервенция беше прекъсната.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регис
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР