Има плагиатство в дисертациите на ректора на Техническия университет във

...
Има плагиатство в дисертациите на ректора на Техническия университет във
Коментари Харесай

Образователният министър ще отстрани ректора на ТУ-Варна

Има плагиатство в дисертациите на ректора на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев. Това сочи отчетът на Комисията по академична нравственос към министъра на образованието и науката, образувана по силата на измененията в Закона за университетския състав, разгласи един от членовете на комисията проф. Венцислав Динчев от Археологическия институт с музей към Българска академия на науките.

Въз основа на това решение през идната седмица министърът на образованието Красимир Вълчев ще издаде заповед за отстраняването му от поста и за назначение на краткотраен ректор, съобщи зам.-министърът на образованието Петър Николов.

"На места в текстовете на дисертациите на Росен Василев съвпадението с непознати дисертации е до 100% и щом няма цитиране ", това е плагиатство, сподели още проф. Динчев. Заповедта на министъра за премахване на ректора на ТУ Варна може да се апелира в 14-дневен период пред Върховния административен съд, посочи професорът по административно право Дончо Хрусанов, който също е член на комисията по академична нравственос.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР