Има път, по който провалът е гарантиран и това е

...
Има път, по който провалът е гарантиран и това е
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Първият мандат е загубен, но все още има шанс за кабинет


Има път, по който неуспехът е обезпечен и това е методът, по който се работи. Има и път, по който най-вероятно няма да има неуспех и той е път на открити и почтени диалози в Народното събрание – да се седне и в действителност да се начертае стратегия най-малко – какво ще се прави в идващите 6 месеца. Ако такива диалози бъдат извършени, а към момента има време за това, само че не в границите на първия мандат – той беше изгубен като време, тогава може да има държавно управление с втори или с трети мандат “. Това разяснява пред политологът Димитър Аврамов.

Според него в момента би трябвало да се приказва за политика без напрежение и без размахване на пръсти. Кризата е вътре в политиката. В обществото и в частния бранш рецесия няма, безапелационен бе той.

Очевидно, че в сложната обстановка, в която опитваме да създадем държавно управление по всевъзможен метод, само че не и с разсъдък, се получават такива неща. В началото на този парламент първото изпитание не беше в осъществяване на първия мандат, а в изопачаване на нещата, че да се търси някъде другаде отговорност и да се приказва за втория мандат. Каруцата беше поставена пред коня. Накрая се оказа, че с никой не може “, разяснява политологът.

Според Аврамов доверието в българската политика е напълно разрушено, а конюнктурата се сменя с часове.

Българското общество е склонно да изпраща в политиката всевъзможни екзотични хора с всевъзможни екзотични мисли, сподели Аврамов и добави, че политиката на Има Такъв Народ наподобява на „ настроенията в чалга ария “. „ През 5 секунди отиваме от горест в наслада и няма никакво неизменност. Но не би трябвало да хвърляме безусловно виновността върху Има Такъв Народ. Много е допустимо в действителност те да не са видяли поредност в това, което прави ГЕРБ. “

По думите на Димитър Аврамов между ГЕРБ и Движение за права и свободи е имало подмолна негласна коалиция за кадруване и преодоляване на правосъдната власт:

„ Сега тези, които са създавали казуса, може да се наложи да го вземат решение. Трудно ще им е без болшинство в Народно събрание. По доста печален метод две партии, които споделяха, че не работят дружно – от Движение за права и свободи по институционален метод подлагаха на критика непрестанно ГЕРБ в Народното събрание, а ГЕРБ си късаха всевъзможни политически ризи и споделяха, че нямат нищо общо с Движение за права и свободи. И най-после останаха сами в поддръжката на първия мандат “. 

Той разказа Движение за права и свободи по този начин: „ Партия в изолираност, партия без достъп до власт, партия в политическа карантина – никой не желае с тях да работи. В тази обстановка има едно-единствено нещо, написано по пътя на бъдещето – политически неуспех. Ако Движение за права и свободи желае да излезе от тази обстановка, би трябвало да се държи възпитано, ненадменно, да стартира да бъде в интерес на обществото, да търси консенсуси и да ги ползва, а не да мисли за власт и за това по какъв начин да я овластява, тъй като явно това не работи “.

С правене на политика с окопно мислене нищо няма да стане, безапелационен е политологът.

„ Първият мандат е на ръба да бъде изгубен. Очевидно е, че с този метод не може да се осъществя и вторият мандат “, сподели Димитър Аврамов.

Според него в идващите дни на Народното събрание главните политически водачи би трябвало да решат какво ще вършат – дали ще санкционират някой за предишното и дали ще приказват за предишното и неуспехите си, или ще дадат 3-4 месеца на непоклатимост и прогнозируемост.

Следствието и прокуратурата са в положение, в което нищо не могат да свършат като институции, безапелационен е Аврамов. И добави:

Следователно няма да има използване на закона и никой няма да бъде наказван. Успокойте се, хора, които 10 или 15 години сте точили бюджета на страната – няма да влезете в пандиза в идната 1 година, отсрочва се за по-нататък. Сега седнете и направете политическа непоклатимост “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР