Има парадокс в последните няколко години в сценичните изкуства, има

...
Има парадокс в последните няколко години в сценичните изкуства, има
Коментари Харесай

Културният министър: Парите за сценични изкуства се разпределят неправилно

Има абсурд в последните няколко години в театралните изкуства, има позитивна намеса на държавното управление – към 10 млн. на година, а пък в последна сметка работещите в тази система не виждат директно отражение върху заплатите си от тези пари. Някъде се губи нишката. Влизат в системата пари, само че не доближават до хората, които действително правят цялата работа, тъй че сме създали една поредност от ограничения, с които да поощрим нашите шефове на културни институти да влагат в своите чиновници.
Това сподели министърът на културата Боил Банов в ефира на предаването „ Беновска пита” по Канал 3.
" Тук не приказваме за пари, а за погрешно систематизиране. Говорим за регламенти, приказваме за способи, които да стимулират шефовете. В последните няколко години би трябвало заплатите да са в границите на 35% по-големи, в сравнение с са в този момент ", обясни културният министър.
„ Концертът за закриване на европредседателството ще е необикновено произведение на Малер. Изборът не е инцидентен австрийците са след нас и поемат след нас председателството на Съвета на Европейски Съюз. Ще има 11 страхотевични солисти от виенската филхармония. Огромно изпитание е да се извърши това произведение то е правено за 1000 души, които би трябвало да го извършват на сцената, у нас ще са малко над 300.”, описа още Банов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР