Има пълна готовност за тестване на тол системата в реално

...
Има пълна готовност за тестване на тол системата в реално
Коментари Харесай

Започват тестовете на тол системата. Още над 60 камери монтират до дни

Има цялостна подготвеност за тестване на тол системата в действително време, както беше оповестено - от 15 май, заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той осведоми, че 27 камери от нея са инсталирани, а други 63, за които са издадени позволения за градеж, ще бъдат инсталирани в границите на идващите няколко дни. Ще бъде изработен и клип за това какво съставлява тол системата като осведомителна система, съобщи bTV.

Ще се търси баланс сред частния и публичния интерес във връзка с цените, на обсега на пътищата, които в началото ще подлежат на толуване.

На среща с превозвачите ще бъде показан и разбор на положението на пътищата (основно втори и трети клас) по отношение на нулевата ставка, като концепцията е тол системата да бъде построена върху тези пътища, и когато те след време бъдат ремонтирани, ще бъдат включвани поетапно в обсега й, каквото е желанието на транспортния отрасъл, посочи заместник-министърът.

Очаква се на идната среща да бъде конкретизирано и какъв брой километра ще бъдат безплатните пътища, чака се да са най-малко 13 000 километра, посочи Нанков. Маржът на толуваните пътища е сред 5000 и 7000 километра, от общо 20 000 километра републиканска пътна мрежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР