Има отричане на реалността, властта не си признава грешките''. Това

...
Има отричане на реалността, властта не си признава грешките''. Това
Коментари Харесай

Битият от полицията журналист: Има тотална липса на професионализъм у полицаите

Има отказване на действителността, властта не си признава грешките''. Това сподели журналистът Димитър Кенаров в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком.

Припомняме Ви, че на огромния митинг на 2-ри септември предходната година журналистът е бил на Ларгото, преди да се окаже заклещен на стената на президентството, като полицията стартира да употребява сълзотворен спрей. Като публицист, който е отразявал събития в Турция, Украйна, Крим, в Беларус, Кенаров разполага противогаз, обозначен с " press ", т.е. " преса ", върху него, с цел да може да прави своята активност.

" Внушенията, които управляващите желаят да вкарат са сполучливи, тъй като се популяризират от избрани медии. Хората, които не се интересуват от плурализма на гледните точки могат да бъдат манипулирани. Подобен вид дейни мероприятия са фалшив нюз. Лошото е, че подправените вести идват от нашето публично държавно управление и отсам идва и неналичието на доверие'', разясни Димитър Кенаров.

''Има тотална липса на професионализъм у служителите на реда. Не знаят правата на публицистите, на протестиращите'', изясни журналистът. ''Полицаите знаят, че работят пред камерите и не се тормозят от наказване. Или пък на тях им е наредено'', добави Кенаров.

''Моята мярка " задържане " още не е паднала. А те нямаха искания за задържане. Бях в прокуратурата, писахме, дадох пояснения, споделиха, че ще работят, че ще извикат очевидци. Има едно очакване. Обясниха, че ще им е мъчно да кажат, кой е служителят на реда, който е замахнал'', съобщи още Димитър Кенаров.

''Законите могат да бъдат интерпретирани и погазвани от управляващите, които би трябвало да ги съблюдават'', безапелационен бе пострадалият от полицейско принуждение публицист.

Цялото изявление на Люба Кулезич с Димитър Кенаров и Евгени Марчев можете да изгледате във видеото след 1:25:00:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР