Има откртити нарушения в системата на ТЕЛК-овете, призна здравният министър

...
Има откртити нарушения в системата на ТЕЛК-овете, призна здравният министър
Коментари Харесай

Показаха бъдещи системи на майките от Системата ни убива всички

Има откртити нарушавания в системата на ТЕЛК-овете , призна здравният министър Кирил Ананиев след извършената среща на майките от самодейността " Системата ни убива всички " с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет .
Ананиев разясни, че срокът, в който би трябвало да бъде изработен разбор на осъществяването на Наредбата за здравната експертиза е 4 февруари , на която са поканени и майките на деца с увреждания.

Тогава ще се разиска обсъди анализът и ограниченията, които би трябвало да бъдат направени във връзка с ТЕЛК-системата, в това число и в случай че се постанова и изменение на наредбата.
" Трябва да се търсят генерални проблеми ", настоя здравният минитър.
 Майките от
Майките от " Системата ни убива всички " подготвени още веднъж за митинг

Искат отменяне на Постановление 152 и същинска промяна в ТЕЛК

Ананиев изясни, че по време на срещата с премиера са наблегнали на проблемите, които стоят пред майките на деца с увреждания.

Той е срещнал и майките с Националната здравна информацинна система и след нейното внедряване и осъществяване, ще има редица контролни механизми, които ще спрат потреблението на порочни практики в региона на телк.

Според обществения министър Бисер Петков добави, че идващите стъпки в промяната на системата на здравната експертиза ще лимитират възможносите за злоупотреби в бранша. Той е срещнал майките на деца с увреждания с тестовата система за надграждането на осведомителната система на организацията на хората с уврежданията.
С нея хората с увреждания могат да получат достъп до информацията и до данните, които се съдържат за тях в регистрите на обособените институции.

От началото на следвашия месец системата ще проработи в цялостния си функционалност, увери общественият министър.
 Социалното министерство не срещнало поддръжка за борбата с подправените ТЕЛК-ове
Социалното министерство не срещнало поддръжка за борбата с подправените ТЕЛК-ове

Медицинската експертиза се нуждае от усъвършенстване, счита Бисер Петков

Вера Иванова уточни, че това, за което упорстват майките на деца с увреждания, са електронна здравна карта, електронна рецепта и национална електронна система, която да ограничи по някакъв метод подправените телкове. " Всички неща ще се случат ", изрече убеденост Иванова.

Припомняме, през вчерашния ден в отворено писмо самодейността " Системата ни убива всички " обявявиха протестна подготвеност поради разпоредбите, по които работят ТЕЛК-овете от август месец предходната година. Те показват, са поискали детайлни данни от регистрите на ТЕЛК, с цел да създадат свои разбори, само че са получили отвод. Инициативата изиска анулация на Постановление 152 за здравната експретиза , поради което ще ощетяват доста деца и възрастни с увреждания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР