Има отчаяна необходимост от практически начини за подобряване на връзките

...
Има отчаяна необходимост от практически начини за подобряване на връзките
Коментари Харесай

Южна Корея търси начини за подобряване на връзките със Севера

Има " обезверена нужда " от на практика способи за възстановяване на връзките със Северна Корея, съобщи президентът на Юга Мун Дже-ин, представен от " Ройтерс ".

Той добави, че е подготвен да се срещне съв севернокорейския водач неведнъж, в случай че е належащо.

Мун, който е отхвърлен от водещата си роля в дипломатическите старания със Северна Корея през 2018 година, съобщи, че съжалява за неналичието на прогрес в договарянията през миналата година.

В годишното си новогодишно изявление в Сеул, Мун прикани за нови диалози с Ким Чен-ун и даде обещание да продължи работата за улеснение на връзката сред Съединени американски щати и Северна Корея.

" Във време на задънена улица в договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея - и където даже сме загрижени за стъпка обратно в междукорейските връзки - ние имаме обезверена потребност от на практика способи за възстановяване на междукорейското съдействие ", съобщи той.

Той добави, че взаимната оферта за Олимпиада през 2032 година ще бъде сплотяващо събитие, както и завършването на междукорейската железница.

" Искаме да създадем епоха, в която раздялата към този момент не е спънка за мир и разцвет за Южна и Северна Корея ", акцентира той.

Северна Корея не реагира на други неотдавнашни уверения от Сеул, а плановете за съдействие сред съседите са в застой пред интернационалните наказания, които попречват множеството бизнес със Севера.

Пхенян изрази неодобрение от това, което назовава неналичието на еластичност на Вашингтон, до момента в който американските чиновници настояват, че би трябвало да подхващат по-конкретни стъпки за разглобяване на своите нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети, преди глобите да бъдат анулирани.

" Инерцията за договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея би трябвало да продължи ", съобщи Мун. По думите му провокациите и заканите не са потребни за никого.

През Нова година Ким Чен-ун съобщи, че възнамерява в бъдеще да създаде нуклеарни стратегии и да вкара " ново стратегическо оръжие ", макар че алармира, че към момента има място за разговор със Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР