Има остра борба между три напълно различни представи за развитието

...
Има остра борба между три напълно различни представи за развитието
Коментари Харесай

Акад. Денков: Има остра борба между три напълно различни представи за развитието на България

Има остра битка сред три изцяло разнообразни показа за развиването на България. Това видях в Народното събрание. Това разяснява пред бТВ акад. Николай Денков.

„ Задачата беше сложна. Аз одобрявам Том Крус, тъй че до момента в който има късмет задачата да бъде изпълнена, би трябвало да се работи настойчиво. Всъщност ние се опитахме да я реализираме, само че беше ясно, че имаме малко народни представители. В малцинство сме и въпросът беше по какъв начин да подходим “, сподели той.

Според него има два метода да се образува болшинство – да се слагат общи цели и задания или да е раздават постове и обществени запаси. „ Второто не ме интересува – аз не считам, че то е положително за България. Въпросът беше дали можем да реализираме задачата си посредством първото “, посочи той и добави, че най-важният въпрос е накъде би трябвало да върви България.

„ В пленарна зала видях сблъска сред три изцяло разнообразни показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България. Много е изкушаващо да кажете, че този не харесал оня, че третият е по-груб и по тази причина приказва по този начин. Истината е, че ние имаме остра политическа битка сред три разнообразни показа за развиването на страната ни “, регистрира още акад. Нколай Денков.

От думите му стана ясно, че единият модел е на ГЕРБ – да се спазим модела, по който се развивахме до момента. „ Той има някои хубави страни, само че неговата неприятна страна е, че огромна част от средствата отиват в несъответствуваща посока и това забавя развиването на България. Освен това правосъдната система не работи и хората го усещат “, изясни акад. Николай Денков.

Втората визия била на „ Възраждане “ – би трябвало да се излезе от Европейският съюз и страната да тръгне в съществено друга посока.

„ Нашата визия и тази на „ Демократична България “ е, че ние имаме голям капацитет, само че с цел да се осъществя той, би трябвало да си свършим работата по реализирането на промените и цялостното ни консолидиране в Европейски Съюз “, сподели още той, представен от epicenter.bg.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР