Има основателни съмнения за манипулации на машинния вот. Затова подкрепихме

...
Има основателни съмнения за манипулации на машинния вот. Затова подкрепихме
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Има основателни съмнения за манипулации на машинния вот

" Има основателни подозрения за операции на машинния избор. Затова подкрепихме и законопроекта на " Демократична България ", който включва засилен надзор върху кода на машините, благоприятни условия за видеонаблюдение, преброителни центрове. Ние сме за оптималната бистрота ", съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров в тв изявление. Той не споделя определението " хартиена коалиция ". " Коалиция няма, а на напред във времето е изведен държавният интерес. Позицията ни не е от последните седмици и даже месеци. Видяхме, че този модел, който въведохме, не работи задоволително добре - не е ефикасен и лимитира опцията на част от жителите да гласоподават. Но това не е връщане на хартията, а въвеждане на разбъркан модел ", изясни Зафиров. Според него по никакъв метод гласуването за въвеждане на смесено гласоподаване не може да бъде платформа за сформиране на държавно управление. Той уточни, че благоприятни условия за това ще се търсят в друга посока - съвпадане в стратегии, национални цели и персони, които биха осъществили тези цели.
" От известно време на процедура действаме в изискванията на съвсем президентска република дотолкоз, доколкото се управляваме от служебни държавни управления, назначавани еднолично от президентската институция и неподлежащи на парламентарен надзор. Това към този момент се проточи извънредно доста във времето и е явно, че този модел не работи добре. Това е мотив да засилим нашите старания да образуваме постоянен кабинет ", твърди Зафиров.
" Ако бъдем поканени от " Продължаваме промяната " на диалози и за присъединяване в възможен кабинет, има огромна доза възможност да подкрепим този метод, защото държавното управление, в което участвахме двете обединения, работеше добре ", разяснява той. Има опция партиите, които гласоподаваха за даване на оръжия на Украйна или партиите, които смъкнаха постоянното държавно управление, да се съберат, посочи Зафиров.
" Малко странна е срещата сред ГЕРБ и Политическа партия, тъй като и двете партии демонстрираха безспорна нетърпимост напоследък и най-после сядат на една маса, въпреки с предварителната спогодба, че това не са диалози за държавно управление ", уточни Зафиров.
" Машинният избор беше метод да понижим опцията с държавен запас ГЕРБ да си открадне още веднъж изборите, както вършиха нееднократно. Видяхме обаче отрицателните страни. Ето в този момент би трябвало да дадем опция на хората да избират едното или другото, само че редом с това да подсигуряваме, че и хартиеният избор, и машинният избор са задоволително сигурни. Не е толкоз комплицирано ", уточни зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР