Има основание да се атакува това решение за избор на

...
Има основание да се атакува това решение за избор на
Коментари Харесай

Олга Керелска: Има основание да се атакува това решение за избор на изпълняващ главен прокурор

Има съображение да се нападна това решение за избор на изпълняващ основен прокурор заради това, че е взето от незапознат орган, само че и поради това, че то е взето в нарушаване на процедурата и в нарушаване на материалния закон. Това разяснява арбитър Олга Керелска от Висш съдебен съвет за избора на Борислав Сарафов за и.ф. основен прокурор.

Според нея сме очевидци на един добре прочут сюжет.

„ Голямо нарушаване, което е позволила прокурорската гилдия при избора на и.ф. основен прокурор, е това, че на процедура те въобще не са разискали професионалните и нравствените качества, което е наложително. Някой от тях дори поддържат тезата, че видите ли и.ф. основния прокурор има всички пълномощия на основния прокурор в това число и това да сезира Конституционния съд или да взе участие и да управлява съвещанията на прокурорска гилдия ", изясни Керелска.

Тя добави, че се приготвят отчети по отношение на професионалните и етичните качества на претендента.

„ Не може с едно изречение на това съвещание те да кажат „ Това са сигнали, които още не са тествани, и ние не можем да се базираме на тях. Всеки може да пусне против всеки някакъв сигнал. По принцип това внася голямо подозрение във фигурата на господин Сарафов, който скорострелно бе определен ", изясни Керелска.

Тя застъпи тезата, че Пленумът на Висш съдебен съвет е трябвало да направи избора. Според нея е било редно да има авансово разискване. Имало е и нарушавания в провеждането на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Освен това Керелска съобщи, че прави усещане какъв брой скоростно са се случили нещата след указа за освобождение на Гешев на президента.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР