Има още време, в което можем да приготвим любимата си

...
Има още време, в което можем да приготвим любимата си
Коментари Харесай

Мързелива туршия без варене

Има още време, в което можем да приготвим обичаната си туршия вкъщи. Още от деца сме привикнали зимата да е цялостно с буркани, които нашите майки и баби са приготвяли и да слагаме на трапезата си нещо вкусно и домашно направено.
Много хора считат, че правенето на туршия е комплицирано и се отхвърлят още преди да са пробвали. Днес ще ви подскажем за една лесна рецепта, която не изисква варене и става за нула време.
Необходими артикули:
 Ново проучване сочи: Туршията и киселото мляко морят COVID- 19 Ново проучване сочи: Туршията и киселото мляко морят COVID- 19
Хранителните привички на всяко общество оказват въздействие върху метода, по който организма ни реагира на ковид. Въздействието на хран...
(Тук можем да ви споделим, че можете да сложите каквито зеленчуци обичате. Можете да замените някое от нашите оферти с различен обичан ваш зарзават, който сте привикнали да похапвате през зимата.)
- карфиол
- моркови
- зелени чушки
- червени чушки
 Рецепта за постна мусака Рецепта за постна мусака
Има страхотни предписания за хората, които постят по това време на годината и сигурно могат да опитат да си ги подготвят вкъщи. Така...
- зелени домати
- целина
- сол
- захар
- оцет
 Ползите от постите и гладуването Ползите от постите и гладуването
По време на Великденските пости единственото, което може да се случи, е човек да спре да приема медикаментите си. Това сподели диетологът д-...
Как да приготвите:
Хубавото на всяка туршия е, че няма пропорции, които би трябвало да спазвате, що се отнася до зеленчуците. Можете да сложите повече от това, което обичате най-вече. Вие решавате от кое какъв брой да купите и да сложите в бурканите.
За тази туршия ви е необходим огромен буркан от 3 л. По този метод даже не се постанова да режете зеленчуците, с изключение на карфиола и може би морковите на 2 елементи. Ако са по-малки, можете да ги оставите и цели.
Преди да сложите зеленчуците обаче, на дъното на всеки буркан слагате 4 с.л. сол, 4 с.л. захар, 4 аспирина и наливате оцет до долния борд на буркана. След което нареждате и всички зеленчуци, които сте избрали да сложите.
Заливате с вода догоре и затваряте добре с капачки. След което разклащате бурканите и ги оставяте с капачките надолу за една нощ. Сложете вестник под тях, с цел да видите дали някой от бурканите ще протече през нощта. Ако е по този начин – сложете нова капачка и затворете добре. Ако всичко е наред – можете да прибирате на хладно и след 20-тина дни да опитате какво сте сътворили!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР