Има още един заразен с коронавирус. 98 проби работят в

...
Има още един заразен с коронавирус. 98 проби работят в
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Има още един случай на заразен с коронавирус


Има още един инфектиран с ковид. 98 проби работят сега в Националната референтна лаборатория и чакам нови инфектирани с ковид. При първичните случаи възрастовата граница беше по-ниска. Но в този момент чакаме тя да се вдигне. Въпреки че това е заболяване с доста необятни възрастови граници. Това съобщи пред Би Ти Ви членът на Националния действен щаб за битка с ковид проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Той означи, че е последовател на по-рестриктивните ограничения, тъй като е потвърдено, че страните, които са взели ограничения седмици преди епидемиологичното разпространяване, имат доста по-ниска заболеваемост. "Засега Господ оказва помощ, политиците се вслушват в препоръките на щаба и мисля, че вървим доста добре. Критерият е така наречен време за удвояване на случаите. Колкото по-дълъг е този интервал на удвояването на случаите, значи са сработили ограниченията. Това е математически разбор ", уточни той.

Според него към края на месец април ще бъде пикът на болестта у нас.

"Китай е страната, която потвърди, че ограниченията правят работа, в това число и носенето на маски ", добави той.

На въпрос дали имунизираните с БЦЖ имат по-малка възможност да бъдат инфектирани с ковид, той отговори: "В нашата страна имаме обичаи с имунизирането с БЦЖ. В последните дни се появиха такива данни със сравняване на броя на заболелите и имунизираните с БЦЖ. Това, което ние анализирахме в Националния център, ние към този момент не можем изрично да кажем, че БЦЖ-то защищава от по-леко превозване на болестта. Но въпреки всичко - по-бецежирана нация от нашата няма ", съобщи той.

Проф. Кантарджиев означи, че положително средство за подсилване на организма и предотвратяване от заразяване са инхалациите. Също - наложителното постоянно и точно миене на ръцете, както и носенето на защитни маски.

Проф. Кантарджиев още веднъж изброи признаците на заразяване с ковид - болежка в гърлото, раздразнение, зачервени очи (конюнктивит), затруднено дишане, не ти стига въздухът, стигне ли се до посиняване на устните - нещата отиват към болнично лекуване. "Пет години споделям - обаждайте се на персоналния доктор, когато имаш грип. Сега - всяка индикация - със затруднено дишане и температура - обаждаш се на джипито, той изпраща кола за спешна помощ ", означи той.
"Събирането по градинки, на лаф мохабет - не! Само до магазина, до аптеката и у дома ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР