Има още един задържан за спирането на метрото в София.

...
Има още един задържан за спирането на метрото в София.
Коментари Харесай

И втори задържан за спряното метро

Има още един арестуван за прекъсването на метрото в София. Това е мъж на 29 години. Не него и на някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов са повдигнати обвинявания за безчинство, като са пуснати под гаранция. Това стана ясно на брифинг на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Ивайло Хаджиев и шефа на столичния Метрополитен проф. Стоян Братоев.

Хаджиев посочи, че от момента в който е поискана адвокатска отбрана такава е била обезпечена и от самото начало при Минчо Спасов е имало юрист.

Братоев изясни какъв брой рисково е натискането на бутона за прекъсване на метрото. Това се прави  единствено при нужда, тъй като е рисково и се спре напрежението. Братоев посочи, че е неприемливо при естествени условия да се стопира метрото, тъй като това заплашва живота и здравето на хората.

”Никой не даде никакви пояснения. Бих желал да попитам дали медиите и обществото толерилат сходна постъпка, която по никакъв метод не кореспондира с мирните митинги и претенции ", съобщи още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Братоев пък сподели, че има записи на които ясно се вижда по какъв начин се натиска бутона, чиновник на метрото тича да деблокира метрото, а тримата саботьори тичат и натискат другия бутон.

" Не би трябвало да се позволява сходно нещо. Метрото не е играчка, това е комплицирано оборудване, създали сме го с доста труд и не трябва да го употребяваме по този метод. Тези бутони са по норматив, употребени са няколко пъти, в това число и в случай че има човек на релсите ", съобщи още Братоев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР