Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното шосе в

...
Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното шосе в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното в София

Има още един очевидец на злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина 64-годишен французин. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура, съобщи Нова телевизия.

 

От обвиняването обясниха дейностите им по отношение на следствието на хипотетичен „ полицейски чадър " над Димитър Любенов.
 
„ Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане във връзка с ПТП –то. Нашият дежурен прокурор е получил сигнал по телефона в 09.45 ч. Междувременно, сътрудниците, в часовете от злополуката до този час, са правили процесуално-следствени дейности. След 2-3 дни излезе информация в разнообразни медии, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са ескортирали въпросния Любенов.

 

Лично аз се обадих на началника на „ Вътрешна сигурност ” и му споделих, че имаме предпочитание да работим с тях за откриване на истината. Нашият прокурор приготви разпореждане, с което разпореди избрани дейности по повод този патрул - на 28 септември. Той отиде персонално в дирекцията, с цел да прегледат камерите, които са конфискувани. На тях се вижда единствено движещата се кола, след него се вижда автомобил на който има надпис полиция със затъмнени стъкла. Лицата вътре не се виждат ”, поясни административният началник на СГП Илиана Кирилова.

 

По думите й няма по какъв начин мъжът и дамата от патрулната кола да бъдат арестувани от прокурор до 72 ч., защото те са били евентуални очевидци на злополуката.

 

Полицаите, съпътствали автомобила на Любенов, са пътували до него досега на злополуката, след което на запис на камери се демонстрира, че са дали заден ход с автомобила си. След подадения сигнал на 112, те първи се връщат на мястото на злополуката като непосредствен патрул в региона, показаха от прокуратурата. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР