Има определени изисквания и стандарти за безопасност. Съпоставянето на конкретните

...
Има определени изисквания и стандарти за безопасност. Съпоставянето на конкретните
Коментари Харесай

КЗП: Усилията ни са насочени към недопускането на опасни стоки на пазара

Има избрани условия и стандарти за сигурност. Съпоставянето на съответните артикули с тези условия – най-често това се прави в специфични изпитвателни лаборатории, показва минусите и несъответствията им. Отделно от това има условия при импорт и при продажба продуктите да бъдат придружавани от документи и документи с информация за типа и произхода на материалите, асемблирането на дадените артикули и така нататък Ако нашите инспекции открият липса на тези документи, имаме съображение да се съмняваме, че това са рискови артикули. Това изясни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Директно ” по телевизия Bulgaria ON Air, поканен да обясни и разяснява главните права на жителите при покупки на друг вид артикули.

Той акцентира, че Комисията слага акцент върху предварителната защита и нейните старания са ориентирани към попречване разпространяването на пазара на рискови артикули, като задачата е те да бъдат арестувани още на границите. По думите му с помощта на двустранно подписана директива за взаимоотношение с Агенция „ Митници ” контролният орган съумява да не допусне въобще навлизането на пазара на голямата част от стоките, за които се открива, че са рискови. „ Такива, които въпреки всичко са стигнали до комерсиалната мрежа, ги изтегляме, забраняваме тяхната продажба и се постановат наказания ”, добави Маргаритов.

„ Дрехите за деца може да имат дълги връзки, които при окачане за предмети или транспортни средства да провокират рискове от задушаване или други контузии. Може да имат дребни частици, които елементарно да се откъснат и да бъдат погълнати. Т.нар. артикули, имитиращи храни от пластмаса или стиропор също могат да се срещнат на пазара и при избрани условия да доведат до опасности за произшествия, най-много във връзка с децата ”, даде образци ръководителят на КЗП.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР