Има опити на малки групи мигранти, които са забелязани на

...
Има опити на малки групи мигранти, които са забелязани на
Коментари Харесай

Малки групи мигранти са забелязани край границата ни с Турция

Има опити на дребни групи мигранти, които са видяни на турска територия наоколо до границата с България и Гърция, оповестява Българска национална телевизия.

Българските гранични служби неотложно са уведомили турските си сътрудници за напредването на тези групи и турската полиция е подхванала ограничения да върне групите към региона на Одрин, където са се събрали голям брой мигранти. По данни на турската страна става въпрос за над 40 000 души.

Повече от 17 000 са блокирани в " ничията " територия на границата сред Турция и Гърция. Гръцките управляващи не ги позволяват да влязат на територията на тяхната страна. Това се случва за първи път от 2013 година насам, откогато стартира рецесията с мигрантите от Близкия Изток към Европа.

На мястото, където мигрантите са блокирани от гръцката полиция и гръцките военни елементи, има напрежение.

Гръцкият боен министър бе безапелационен, че всеки, който премине нелегално границата на Гърция, ще бъде арестуван, разследван и предаден на съд.

Предстои на следващия ден на границата сред Турция и Гърция да бъдат ръководителят на Европейски Съюз Шарл Мишел и гръцкият министър-председател Мицотакис, с цел да се срещнат на място с ситуацията.

Според информацията от турска страна от ден на ден мигранти от вътрешността на Турция се насочват към Одрин. Ако обстановката продължи още няколко дни, ще възникне и филантропична рецесия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР