Има опасност от нехуманно отношение към него в родината муАпелативният

...
Има опасност от нехуманно отношение към него в родината муАпелативният
Коментари Харесай

Съдът отказа да екстрадира руснака Алексей Алчин

Има заплаха от нечовешко отношение към него в родината му

Апелативният съд във Варна отхвърли екстрадицията на съветския жител Алексей Алчин. Искът против него е на правосъдните управляващи в Руската федерация по следствие за данъчно закононарушение.

Алексей Алчин живее в страната ни от 5 години. В края на февруари той възпламени съветския си паспорт на проява във Варна против войната в Украйна.

Втората инстанция анулира и мярката му за неотклонение, заяви Българска национална телевизия. Според съда, Алчин не може да бъде екстрадиран в Русия, защото има заплаха от нечовешко отношение към него.

Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване.

" Днес Варненският апелативен съд сподели на света, че България се придържа към европейските правила за правата на индивида, свободата и правото на живот ", съобщи Алексей Алчин.

" За господин Алчин съществува една доста действителна заплаха от утежняване на неговото състояние заради политически аргументи. За него съществува заплаха от изтезания, т.е. съществува действителна заплаха за неговия живот и здраве, в случай че бъде предаден на Руската федерация ", добави Герман Германов, юрист на Алексей Алчин.



Снимка: БНР
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР