Има опасност масовата карантина по света да предизвика криза за

...
Има опасност масовата карантина по света да предизвика криза за
Коментари Харесай

Има опасност карантината по света да предизвика криза с хранителните продукти

Има заплаха всеобщата карантина по света да провокира рецесия за хранителни артикули. Това предизвестяват специалисти, които считат, че държавните управления по света ще би трябвало в придвижване да изработят подробен проект, по какъв начин да обезпечат плавната работа на цели браншове от стопанската система. Такъв към момента няма и тонове храна се изхвърлят, тъй като няма пазар за нея.
Фермерите в американския щат Уисконсин изливат тонове краве мляко в канализацията. Това не е митинг или проява, а нужда. Млякото е създадено, само че няма на кого да го продадат. Те не могат да го складират, тъй като е нетрайно. Нямат и толкоз огромни резервоари, които да поемат тонове нова продукция всеки ден.
Властите се пробват да пренасочат млякото към стратегии за изхранване на небогати или други институции отвън учебната система, само че до момента в който това стане, то ще продължава да се хвърля на боклука.
Затварянето на заведения за хранене и учебни заведения значи, че доста по-малко клиенти купуват стока на едро. Практически всички доставки са към магазини, които продават на дребно, което значи, че както производителите, по този начин и преработвателите и даже транспортните компании, би трябвало да пренастроят работата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР