Има опасения за екологична катастрофа в Източнокитайско море, след като

...
Има опасения за екологична катастрофа в Източнокитайско море, след като
Коментари Харесай

Горящият танкер край бреговете на Китай може да избухне

Има опасения за екологична злополука в Източнокитайско море, откакто от танкер продължава да изтича нефт два дни откакто се сблъска с товарен транспортен съд, оповестяват международните осведомителни организации.

Китайските управляващи споделиха пред държавните медии, че танкерът " Санчи " има заплаха да експлодира и да потъне.

Спасителни екипи, опитващи се да доближат до танкера, са възпрепятствани от токсичните облаци пушек, прецизираха от китайското транспортно министерство.

Екипажът на танкера, 30 иранци и двама бангладешци, остават безследно изчезнали, макар интернационалните избавителни старания.



Плаващият под панамски байрак " Санчи " е превозвал товара си от Иран за Южна Корея, когато се сблъскал с записания в Хонконг товарен транспортен съд CF Crystal, пренасящ зърно от Съединени американски щати, в Източнокитайско море, на към 260 км от крайбрежията на Шанхай.

Сблъсъкът стана в устието на делтата на река Яндзъ в събота вечерта.

Точната причина за конфликта към този момент не е известна.

Танкерът, който е благосъстоятелност на водещия корабен оператор на Иран, е превозвал 136 тона кондензат, което е ултра лека версия на суровия нефт. Това е към един милион барела, като по настоящи цени е към 60 млн. $.

Кондензатът е доста друг от черния недопечен нефт, който постоянно е срещан при петролните разливи. Той е мощно отровен, с ниска компактност и доста по-експлозивен от елементарния недопечен нефт. Той е евентуално с по-лоши последствия от тежкия недопечен нефт.

Той също може да е прозрачен и без аромат, тъй че е доста по-трудно да се открие, да се задържи и да се почисти ".

Санчи към момента гореше в понеделник сутринта.

Съдбата на 32-членния екипаж на танкера, до момента в който китайският екипаж на товарния транспортен съд, формиран от 21 китайци, са били избавени.

Китай изпрати няколко кораба за издирвателните и избавителните интервенции, до момента в който Южна Корея оказа помощ с транспортен съд на бреговата защита и хеликоптер.

Американските военноморски сили също са изпратили боен транспортен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР