Има опасения, че десетки хора са загинали, след като руска

...
Има опасения, че десетки хора са загинали, след като руска
Коментари Харесай

Десетки загинали, след като руска бомба удари училище в Източна Украйна

Има опасения, че десетки хора са починали, откакто съветска бомба удари учебно заведение в Източна Украйна, където държавните сили се бият с съветските войски и сепаратистите.

Губернаторът на област Луганск Сергей Гайдай към този момент приказва за два доказани смъртни случая, само че се притеснява, че общо 60 души са починали под руините на учебното заведение в Билохоривка.

Гайдай сподели, че Русия е хвърлила през вчерашния ден следобяд бомба върху учебно заведение, в което се били скрили към 90 души. Трийсет души са избавени. " Седем от тях са ранени ", написа Гайдай в Телеграм. " Под руините на постройката евентуално са умрели шейсет души ", сподели той.

Село Билохоривка е " гореща точка " на бойните дейности последната седмица, написа изданието " Украинска истина ", представено от Би Би Си.

Луганска област е поле на яростни борби, до момента в който съветските войски и сепаратистки се стремят да обкръжат държавните сили, малко повече от два месеца след началото на съветската инвазия.

Билохоривка е покрай следения от държавното управление град Северодонецк, в чиито покрайнини в събота са се водили тежки боеве.

Взривът събори постройката, която се възпламени и на пожарникарите са били нужни три часа, с цел да потушат огъня, споделя губернаторът в Telegram. По думите му съвсем цялото село се е било приютило в мазето на учебното заведение.

Окончателният брой на починалите ще бъде прочут едвам когато руините бъдат разчистени, сподели губернаторът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР