Има огромна вероятност да загубим средства по Плана за възстановяване

...
Има огромна вероятност да загубим средства по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Бивш министър: Протестите са заради липса на комуникация последните месеци

" Има голяма възможност да загубим средства по Плана за възобновяване и резистентност в частта за териториално развиване и енергиен преход ", съобщи министър председателят Николай Денков, откакто Министерски съвет одобри териториалните проекти.

" Двете съществени аргументи за това хората да излязат на митинг са: първо, настоящото положение на системата и методът, по който тя е оставена в настоящия ѝ интервал и това, че през последните 3-4 месеци имаше тежка липса на информационна тактика, систематизирана визия за това по какъв начин се трансформира районът на Стара Загора. Проблемът е, че никой не им споделя, никой не приказва почтено с тях ", разяснява някогашният министър на енергетиката Александър Николов.

По думите му главното закъснение на средства в България е по две линии. " Първо, през последната година няма привлечена нито една стратегическа инвестиция в бранша, нито една - нула. Второ, забавянето на парите в границите на няколко милиарда, когато съпоставяме с Гърция и Румъния, тъкмо по 3 милиарда жестоко, са единствено за 2022 година е разликите ", сподели още Николов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали ще загубим пари по ПВУ в енергийната част, той отговори: " Ние загубихме по време на служебния кабинет едни 160 милиона, които не се приказват на никое място ".

" Имаше едни диалози в Народното събрание, които бяха свързани с това, че сигурно март месец служебният кабинет ще предговори Плана за възобновяване на резистентност. Нямаше промени по Плана за възобновяване и резистентност, с помощта на това, че имаме решение на Народно заседание ", изясни още Николов.

" В региона, в който ние живеем, оперира " Електрохолд " като систематичен оператор. 58,5% от микса, който дава " Електрохолд ", е въглищен. И това е вследствие на заповедта, която е подписана в края на мандата на служебния кабинет. 58,5% от семействата плащаме най-мръсния и най-скъпия ток ", акцентира още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР