Има огромна пропаст между необходимото финансиране в борбата с коронавируса

...
Има огромна пропаст между необходимото финансиране в борбата с коронавируса
Коментари Харесай

СЗО: Нямаме пари

 Има голяма бездна сред нужното финансиране в битката с ковид и обещаните средства по света. Това съобщи шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от " Ройтерс ". На брифинг Тедрос разясни, че ACT accelerator - самодейност за създаване и систематизиране на принадлежности за прекъсване разпространяването на ковид, е получила само 1/10 от нужното финансиране.

Той изрази благодарността си към тези, които подариха средства, само че в това време акцентира, че само 10% от нужните средства са събрани. И това е единствено част от световната инвестиция, нужна да се подсигурява, че всеки и на всички места може да получи достъп до инструментите. Само за имунизациите ще са необходими над 100 милиарда $. Това звучи като доста пари и е по този начин, сподели шефът на СЗО.

Но съгласно него това е малко спрямо 10 трилиона $, които към този момент са вложени от страните от Г-20 във фискални тласъци за превъзмогване на последствията от пандемията. Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за изключителни обстановки към СЗО, разяснява на същия брифинг, че сезоните не влияят на пандемията и в случай че управляващите провиснал ограниченията, вирусът ще се върне още веднъж.

Повече от 19,9 милиона души са с ковид по света и близо 730 000 са умряли. Регистрирани са случаи допълнително от 210 страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР