Има одит от звеното за вътрешен одит на БДЖ, който

...
Има одит от звеното за вътрешен одит на БДЖ, който
Коментари Харесай

Спорът с ЕК за разследващия орган ще отиде в съда, заяви транспортният министър

Има одит от звеното за вътрешен одит на БДЖ, който е обвързван с преносимия състав. Изпълнителният шеф е упълномощил на други чиновници да създадат инспекция, обвързвана с дисциплинарната йерархична конструкция. В ДАНС е пратен предварителният одит – тези, които наблюдават за йерархичната конструкция, не наблюдават за съблюдаване на вътрешните правила. Назначил съм одит, който да завърши в края на месеца. Проблемите в БДЖ са значително – свързани са с планирането и провеждането на публичните поръчки, с осъществяването на поправки, на доставки, на съблюдаване на амбициозния график. Това описа за обстановката в БДЖ транспортният министър Росен Желязков пред Нова телевизия.

По думите му, поради обстановката оптимизацията на БДЖ била неизбежна, което включвало и понижаване на състав.

Попитан дали в БДЖ се вършат фиктивни инспекции за сигурност и имало ли е съответен случай, при който локомотивът на влака от София за Бургас безусловно е щял да се разпадне – тъй като е изпаднал капакът на редуктура и зъбно колело на тягов шеф, Желязков отговори, че занапред инспекция щяла да демонстрира всичко. Няма да позволи в жп сдруженията да има компроментиране с сигурността, даде обещание Желязков. Той даде и статистика - от 299 локомотива в придвижване били под 180, а от тях малко над 120 се нуждаели от ремонт.

На въпрос какво ще вършим с следващото мъмрене от Европейска комисия за жп превоза и неналичието на самостоятелен проверяващ орган, транспортният министър изясни, че имало проверяващ орган, само че бил в границите на транспортното министерство. Не считаме за удачно да вършим още един орган , разяснява Желязков. Имаме спор с Европейска комисия, който ще отиде в Европейския съд , добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР