Има образувано досъдебно производство по сигнал на „Инса ойл“ срещу

...
Има образувано досъдебно производство по сигнал на „Инса ойл“ срещу
Коментари Харесай

Води се разследване по сигнал на „Инса ойл“ срещу Асен Василев

Има формирано досъдебно произвеждане по сигнал на „Инса ойл“ против вицепремиера Асен Василев, стана ясно от изявление на вътрешния министър Бойко Рашков пред кореспонденти в Народното събрание. Рашков сподели, че делото е против Василев, само че представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев, съобщи пред БТВ, че досъдебното произвеждане е формирано за длъжностно закононарушение, само че Василев не е обвинен. Според закона се образува дело за закононарушение, а не против някого. Едва откакто се съберат доказателства, се повдига обвиняване, разясни той.

На 15 март от компанията „Инса ойл“ ЕООД, за която Василев разгласи, че дружно със „Сакса“ ООД са винoвни зa пaниĸaтa c гopивaтa при започване на месеца, оповестиха, че са подали сигнал в прокуратурата против вицепремиера. Той повикал представители на компанията на среща на „4 очи“ с неразбираем подтекст. За нея те щели да алармират и европейския комисар по енергетиката Кадри Симсон.

От „Инса ойл“ настояват, че Асен Василев не е показал никакви смислени и безапелационни причини за обвиняванията си за всяване на суматоха на пазара на горива, а е пренебрегнал и обстоятелството, че по същото време цените на дизела и бензина в Румъния и Сърбия бележат подобен скок.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР