Има обективни начини за измерване на качеството на живот и

...
Има обективни начини за измерване на качеството на живот и
Коментари Харесай

10-те най-лоши щати за живот в САЩ

Има справедливи способи за премерване на качеството на живот и е реалност, че някои щати в Съединени американски щати не се показват толкоз добре колкото други.

Категорията „ Качество на живот “ в класацията на CNBC „ Най-добрите щати за правене на бизнес “ преглежда фактори, като равнище на насилствени закононарушения, равнище на привличане, опазване на здравето и качество на околната среда.

Ето кои са 10-те най-лоши щати за живот в Съединени американски щати през тази година:
10. Ню Мексико


Този щат назовава себе си „ Земята на очарованието “. Съдейки по данните обаче, това граничи с подвеждаща реклама. През 2016 година - последната година, за който има данни от ФБР, Ню Мексико е с второто най-високо равнище на насилствени закононарушения в страната и щатът с най-високо равнище на имотни закононарушения.

През първото тримесечие на 2018 година полицията в Албакърки регистрира 50% растеж на убийствата на годишна база. Ню Мексико има четвъртото най-високо равнище на смъртни случаи, свързани с опиати в Съединени американски щати през предходната година, а над 22% от децата в щата живеят в беднотия.
Качество на живот през 2018 година: 113 от 300 точки
Слабости: закононарушения, здраве
Силни страни: атракции, качество на въздуха
Качество на живот през 2017 г: девето най-лошо
9. Мисисипи


Един от най-известните хора, родили се в този щат, е Елвис Пресли, за който се знае, че е обичал сандвичи с фъстъчено масло, бекон и банани. Прекалено доста поданици на щата наподобява към момента следват неговия образец.

Мисисипи има вторoто най-високо равнище на хора с наднормено тегло в страната. През предходната година това е щатът с втората най-висока смъртност в резултат на сърдечносъдови болести и втората най-висока смъртност от рак.

Също през предходната година, съгласно изследване на Gallup, Мисисипи е измежду щатите с най-високи равнища на икономическа паника в страната.
Качество на живот през 2018 г: 111 от 300 точки
Слабости: здраве, приобщаване
Силни страни: ниска престъпност, качество на въздуха
Качество на живот през 2017 година: седмо най-лошо
9. Южна Каролина


Туристите посещават над 200-те км плажове на щата, както и исторически обекти и културни прояви. Щатът обаче губи точки поради високата престъпност. Освен това, Южна Каролина е един от щатите, където популацията е с най-влошено здраве и с най-високи равнища на заболяване от диабет.
Качество на живота през 2018 г: 111 от 300 точки
Слабости: здраве, висока престъпност
Силни страни: атракции, качество на въздуха
Качество на живот през 2017 г: 15-о най-лошо
7. Оклахома


Оклахома е с четвъртото най-високо равнище на смъртни случаи на работното място, съгласно Бюрото по трудова статистика. Нивото на шишкавина в щата също е високо. Само към половината от жителите на щата споделят, че спортуват постоянно, в случай че изобщо спортуват.
Качество на живота през 2018 г: 106 от 300 точки
Слабости: Здраве, висока престъпност, липса на приобщаване
Силна страна: качество на въздуха
Качество на живота през 2017 година: трето най-лошо
6. Мисури


Мисури има едно от най-високите равнища на насилствени закононарушения в страната. През 2017 година в щата има 600 убийства, или с 11% повече, в сравенение с миналата година. Мисури също по този начин може да поработи във връзка с приобщаването.

В щата няма отбрана против дискриминация на представителите на LGBT общността, както и закони против дискриминирането на работното място, включително отбрана от дискриминация по възраст и фамилно състояние.
Качество на живота през 2018 година: 101 от 300 точки
Слабости: Висока престъпност, здраве, липса на приобщаване
Силни страни: качество на въздуха
Качество на живота през 2017 година: пето най-лошо

5. Идиана


След оказания сериозен отпор от страна на бизнес водачи и на обществото, през 2015 година щатът промени противоречивия Закон за възобновяване на религиозната независимост, малко откакто бе подписан от тогавашния губернато Майк Пенс. Промените, които също бяха утвърдени от Пенс, помогнаха за разпръскване на опасенията, че законът може да бъде употребен, с цел да бъде оправдавана дискриминирането.

В Индиана обаче към момента няма съответна отбрана от дискриминация въз основа на полова ориентировка, полова индентичност, възраст или фамилно състояние.
Качество на живот през 2018 година: 100 от 300 точки
Слабости: Липса на приобщаване, здраве
Силни страни: Атракции
Качество на живот през 2017 година: шесто най-лошо
4. Тенеси


Тенеси има петото най-високо равнище на насилствени закононарушения в страната. В щата също по този начин има притеснително високо равнище на преждевременна смърност. Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, на всеки 100 000 души в Тенеси близо 9 500 умират преди 75-годишна възраст.

Това е с над 30% повече от междинното равнище за страната. Щатът също по този начин не е изключително гостолюбив поради неналичието на отбрана от дискриминация по фамилно състояние, полова ориентировка или полова еднаквост.
Качество на живота през 2018 година: 96 от 300 точки
Слабости: престъпност, здраве, липса на приобщаване
Силни страни: атракции, качество на въздуха
Качество на живота през 2017 година: девето най-лошо
3. Алабама


Алабама има едно от най-високите равнища на престъпност в страната, най-ниска централизация на институции за психичноздравни услуги и никаква отбрана от дискриминация от какъвто и да било тип. Въпреки това, близо две трети от жителите на щата споделят пред Gallup, че се усещат " дейни и продуктивни ", което е усъвършенстване, спрямо миналата година.

Вследствие на това щатът към този момент не заема последното място в тази категория. Въпреки това по-малко от 50% от жителите на щата споделят, че спортуват постоянно.
Качество на живота през 2018 година: 87 от 300 точки
Слабости: Висока престъпност, здраве, липса на приобщаване
Силни страни: Качество на въздуха
Качество на живота през 2017 година: най-лошо в страната
2. Луизиана


Луизиана е един от щатите с най-виска шишкавина на популацията и с най-високо равнище на заразни заболявания, съгласно United Health Foundation. В щата също по този начин има високо равнище на престъпност и замърсяване, плюс релативно висока икономическа паника, получавайки едвам 1 от 25 точки в показателя на Икономическата увеереност на Gallup през 2017 година

Щатът също по този начин изостава във връзка с приобщаване, като не дава отбрана от дискриминация въз основа на фамилно състояние, полова ориентировка или полова еднаквост.
Качество на живота през 2018 година: 82 от 300 точки
Слабости: здраве, висока престъпност
Силни страни: атракции
Качеството на живота през 2017 година: второто най-лошо
1. Арканзас


Щатът се назовава Земята на възможноста, само че съгласно някои, това не е тъкмо по този начин. Арканзас обезпечава отбрана от дискриминация въз основа на раса, пол, вяра и народен генезис, само че не дава отбрана въз основа на полова ориентировка, полова еднаквост, фамилно състояние и възраст.

Според последните данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, над 16% от жителите на щата признават, че страдат от постоянно психическо безпокойствие. Това е второто най-високо равнище в страната.
Качество на живота през 2018 година: 81 от 300 точки
Слабости: липса на приобщаване, здраве, висока престъпност
Силни страни: качество на въздуха
Качество на живота през 2017 година: четвърто най-лошо
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР