Има-няма вече пет-шест не работи Търговският ни регистър. Или както

...
Има-няма вече пет-шест не работи Търговският ни регистър. Или както
Коментари Харесай

Баба и дядо мислят за Търговския регистър

Има-няма към този момент пет-шест не работи Търговският ни указател. Или както споделиха през днешния ден (15 август) в утринния блок на Нова телевизия " един Търговски указател ". Чак на днешния 15-ти август представител на властта – вицепремиерът Томислав Дончев, сподели изрично каква е повода – дефектирали дискови устройства, единствено че не посочи за какво се е стигнало до това тази причина да стане факт. Не посочи и по какъв начин по този начин възобновяване на един бекъп, даже на доста информация, лишава толкоз доста време. Не посочи и какъв брой още време ще отнеме – въпреки всичко поддръжката почти би трябвало да е наясно поради размера на информация какъв брой време ще би трябвало за цялостно възобновяване. И това безмълвие води да въпроса – по какъв начин тъкмо е подсигурена информацията в Търговския указател, щом Дончев взе да стартира концепцията да вършим обединен обособен център, където да си държим копията от всички вероятни регистри? Сега имаме ли задоволително положителни копия? Имаме ли въобще копия?
Не посочи – този израз стана тотално обичан през тази седмица. По същия метод – без много-много да прецизират какво се случва при банкрут на непозната застрахователна компания (в случая „ Олимпик “), която обаче си има клонове и в България. Гаранционният фонд не поемал компенсациите – тъй като компанията е кипърска. Ето какво написа в формалното известие: " Съгласно Кодекса за застраховането Българският гаранционен фонд не покрива (не гарантира) активността на застрахователи от други страни от Европейски Съюз, които правят активност в България при правото на определяне ". Да де, но съгласно Договора за основаване на Европейски Съюз " под " право на определяне " се схваща правото на предприемане на активност от самонаето лице, както и основаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия ". С други думи – в случай че в българския Кодекс за застраховането си напишем, че всеки осигурител, който прави активност на българска територия и с български физически и юридически лица, би трябвало наложително да внася поръчителство в Българския гаранционен фонд, ще си защитим интереса. Или с още по-други думи – като не желаеме, не ни дават. А КОЙ би трябвало да ги напише тези неща? КОЙ е определен да ръководи KLETA MAJKA BALGARIQ?
Живеем си по този начин, тъй като по този начин желаеме. Или тъй като не желаеме да не живеем по този начин – не знам кое е по-вярното, всеки самичък да си реши, в случай че може. Казвам " в случай че може ", тъй като съм все по-малко убеден какъв брой тъкмо хора на тази територия могат. Все отново от най-масовите средства за облъчване им изясняват, че имало проблем с " един " Търговски указател – все едно има няколко. На това му се вика опростяване - синоними " опростачване " и " другарство с дебили ". И тъй като опростачването от дълго време е народен спорт, ще дам и аз малко милостиня, че другояче никой не понечва да се зачете. Пускам си въображението на независимост – в този момент:
1. Гледната точка на баба - историята с Търговския указател е все едно да ти спрат турските (латиноамериканските, индийските) сапунки.
2. Гледната точка на дядо – историята с Търговския указател е все едно бабата да пристигна с теб на лов на риба и да ти споделя от самото начало какво евентуално пропуща поради спрените ѝ сериали.
3. Гледната точка на средностатистическия гласоподавател на ГЕРБ – историята с Търговския указател е все едно Бойко Борисов в никакъв случай да не се кандидатира повече за нищо на каквито и да е избори и да не даде и късче суджук.
4. Гледната точка на средностатистическия гласоподавател на Българска социалистическа партия – историята с Търговския указател е все едно не Корнелия Нинова, а Цецка Цачева да пристигна да те яхне.
5. Гледната точка на средностатистическия гласоподавател на Движение за права и свободи – историята с Търговския указател е все едно Делян Пеевски да си раздаде цялото заявено и недекларираното имущество за щедрост.
6. Гледната точка на средностатистическия гласоподавател на " Обединени патриоти " - историята с Търговския указател е все едно Валери, Волен и Каракачанов да съберат и внесат в държавния бюджет без излишък всички дължими концесии!
7. Гледната точка на средностатистическия гласоподавател на " Воля " - историята с Търговския указател е все едно да идете да дадете на единствената некорумпирана партия по една туба бензин всеки месец, че да се бори с монополите.
8. Гледната точка на всички, които не ги интересува нищо – чук-чук! Кой е? Черната дупка!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР