Има няколко социологически проучвания, в които около 75% от хората

...
Има няколко социологически проучвания, в които около 75% от хората
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Нагласата на обществото е да има демонополизация на НЗОК

" Има няколко социологически изследвания, в които към 75% от хората показват неодобрение от това по какъв начин се харчат парите им в НЗОК. И на всички е ясно, че тези пари не се харчат по един ефикасен метод. Причините са доста. Което значи, че настройката на обществото е да има демонополизация на касата. " Това сподели в изявление за Българска национална телевизия проф. Генчо Начев – изпълнителен шеф на УМБАЛ " Света Екатерина ".
По думите му " промяна в опазването на здравето не може да има в година, в която има избори. Но може да се приготви в тази година и както виждаме, това се прави сега. Дали ще се осъществя, зависи от политическите сили. Но по този начин, както се предлага, мисля че може да се откри консенсус, тъй като към този момент е извънредно време. "
По думите му " най-положителното е, че застрахователите не обичат да заплащат, тъй като касата обича да заплаща и заплаща за неща, за които не би трябвало да заплаща. И това е главният проблем и това хората са разбрали. Затова парите в касата не стигат. Никой не може да каже дали парите в касата са доста, или малко, тъй като направена оценка. Реалната цена на медицинските услуги няма, няма остойностяване. "
Начев счита, че няма прогрес по отношение на обстановката с белодробните трансплантации. Според него това се дължи на незадоволително готови медицински фрагменти. Той даде образец с болничното заведение във Велико Търново, където има добра процедура и счита, че тя би трябвало да бъде приложена и от другите лечебни заведения в страната. 
Проф. Начев беше безапелационен, че лечебните заведения в страната са доста и " би трябвало да се направи разбор на активността на всяка общинска болница и да се каже дали имат обществена функционалност - какво би трябвало да се развива в нея. Не може едно АГ поделение, в което не е имало раждане година и половина да съществува, това са разноски без покритие. "
" Силно се надявам след Нова година да приключим кърпежа и да стартираме да шием нови облекла ", сподели още проф. Начев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР