Има няколко пострадали при земетресението в Турция. То бе с

...
Има няколко пострадали при земетресението в Турция. То бе с
Коментари Харесай

Има няколко пострадали при земетресението в Турция

Има няколко потърпевши при земетресението в Турция. То бе с магнитуд 5,5 и раздруса тази заран южния турски окръг Адана, заяви държавната телевизия ТРТ-Хабер, написа Българска телеграфна агенция.

Представителят на локалните управляващи в град Джейхан, окръг Адана, Байрам Йълмаз съобщи, че няколко души са потърпевши, откакто са скочили от тераси или прозорци вследствие на провокираната от труса суматоха. Има и нанесени материални вреди, оповестява се за пукнатини по някои здания.

Земетресение с магнитуд 5,5 бе записано тази заран в южния турски окръг Адана, който бе мощно обиден от опустошителните трусове на 6 февруари тази година, заяви Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

Епицентърът на труса е бил в град Козан. Земетресението е станало в 8.44 часа тази заран, а дълбочината му е 11,27 километра. Усетено е и в прилежащите окръзи, в това число Кахраманмараш (епицентър на земетресенията от 6 февруари), Османийе и Газиантеп, които пострадаха мощно при земетресенията с магнитуд 7,6 и 7,7 на 6 февруари.

Регистрирани са няколко вторични труса със мощ сред 3 и 3,2 в границите на 15 минути. 

Сеизмологът проф. доктор Шукрю Ерсой съобщи за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че се чака днешният трус да провокира спомагателни вреди на към този момент потърпевши от земетресенията на 6 февруари здания.

Адана беше измежду най-тежко засегнатите от трусовете през февруари окръзи. В град Адана се срутиха над 10 жилищни блока, а стотици хора починаха. 

Над 50 000 души починаха в Турция, а десетки хиляди здания бяха разрушени по време на разрушителните земетресения на 6 февруари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР