Има няколко начина, по които изкуственият интелект (ИИ) може да

...
Има няколко начина, по които изкуственият интелект (ИИ) може да
Коментари Харесай

Изкуственият интелект спасява планетата

Има няколко метода, по които изкуственият разсъдък (ИИ) може да помогне за избавяне на планетата, съгласно нов отчет на Forum-PwC, оповестен в Давос, Швейцария, във връзка Световния стопански конгрес.

Използването на самостоятелни и свързани електрически транспортни средства е най-лесно забележимата от всички благоприятни условия. В тази сфера изкуственият разсъдък ще катализира прехода към „ подвижност на поискване ", написа GreenTech.bg. Чрез усъвършенстване на трафика по улиците, логаритмите за екологично ръководство и системите за споделено пътешестване транспортните системи ще могат доста да понижат своите нездравословни излъчвания.

При разпределените енергийни мрежи ИИ може да усъвършенства предсказуемостта на търсенето. Това на собствен ред ще докара до по-адекватно предложение на сила. Умните енергийни системи ще дадат растеж на системите за предпазване на сила, ще подобрят успеваемостта на мрежите, ще усъвършенстват ръководството на натоварването. Същевременно по този начин ще се интегрират възобновимите енергийни източници и ще се реализира по-добро ценообразуване.

Интелигентните селскостопански системи могат да се развиват посредством ИИ и роботиката. Тук роля могат да изиграят системите за събиране на данни, автоматизирано взимане на решения и осъществяване на корективни дейности. Умните технологии в селското стопанство могат да откриват болесттите при растителните култури с по-голяма скорост и успеваемост от най-хубавия фермер. Те могат да обезпечат навременно хранене на животните във фермите - спестявайки вода, торове и пестициди и създавайки по-малко боклуци.

Друг метод, по който ИИ може да помогне за опазването на планетата, съгласно отчета, е посредством образован отговор на заболяванията и епидемиите.

Анализите, симулациите и данните в действително време за естествени бедствия могат да подобрят подготовката за реагиране при сходни изключителни обстановки и надлежно реакцията при настъпването им, в това число ранните предизвестия.

Интелигентните, свързани градове могат да се трансфорат в идната сфера на иновация с дейното присъединяване на ИИ. Технологиите могат да оказват помощ при зонирането, построяването и ръководството на градските запаси.

Подобрената действителност и виртуалната действителност могат да се употребяват и за даване на данни в действително време за силата, потреблението на вода и трафика.

Въоръжени с изкуствен интелект, цифровите геопространствени платформи за ръководство могат да разрешат екосистемите да бъдат следени и следени, моделирани. Това може да е причина за справяне с проблеми като противозаконна сеч и обезлесяване, рандеман на вода, лов на риба и бракониерство.

Разбира се, всичко това са евентуални приложения. Дали те ще бъдат приложени рационално и съответно е въпрос на решение от страна на... естествения разсъдък, заключава отчетът, представен от Technews.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР