Има няколко микроелемента, които оказват голямо значение и ползи за

...
Има няколко микроелемента, които оказват голямо значение и ползи за
Коментари Харесай

3 ползи за организма от приема на магнезий

Има няколко микроелемента, които оказват огромно значение и изгоди за естественото действие на организма. Магнезият е един от най-важните такива. Този минерал взе участие в редица биохимични процеси и поддържа здравето на нашето тяло. Специалистите от онлайн магазин Vitamag споделят повече информация по отношение на изгодите от приема на, като показват три съществени преимущества. Вижте кои са те.

Кои са изгодите от приема на магнезий?

Минералът е витално нужен през всеки стадий от живота на индивида, като особена изгода има при бременност или придвижване на възрастта. Три от най-важните функции, които извършва, са:
Подобряване на сърдечната функционалност и здравето на сърцето
Микроелементът има мощно въздействие върху здравето на сърдечния мускул. Той оказва помощ за поддържане на естествения темп на сърдечните съкращения и контролира кръвоносната система. Има изгода за разширение на кръвоносните съдове, което усъвършенства циркулацията на кръвта и понижава риска от високо кръвно налягане.

Различни изследвания сочат, че приемът на хранителни добавки, които съдържат магнезий, може да понижи риска от разнообразни сърдечно-съдови болести, като инфаркт, аритмия и сърдечна непълнота. Така че, в случай че желаете да запазите здравето на сърцето си, включете дневна доза от магнезий във вашата рутинна хранителна стратегия. Не забравяйте да извършите консултация със следящия ви доктор.
Подпомагане на нервната система и балансиране на настроението
Той има значима изгода за естественото действие на нервната система. Играе основна роля в предаването на нервните сигнали и оказва помощ за релаксацията на мускулите. Достатъчно количество от този микроелемент може да помогне за понижаване на тревогата и депресията.

При недостиг в организма се появяват признаци, като раздразнителност, бодърствуване, мускулни крампи и дразнимост. Затова е значимо да осигурите задоволително количество от този детайл посредством храната или чрез хранителни добавки. Магнезият може да има изгода и при предменструален синдром (ПМС), като оказва помощ за понижаване на признаците, като нервност, отмалялост и болки в корема.
Поддържане на здрави кости и мускули
Магнезият е от значително значение за здравето на опорно-двигателната система и по-специално – костите и мускулите. Той играе роля в образуването на костната тъкан и оказва помощ за абсорбирането на калций, което е от значително значение за здравите кости и стави. Подпомага още синтеза на протеините, които са виновни за поддържането на хубавичко конструкция на мускулите.

Приемът му може да бъде потребен изключително за дамите и мъжете след избрана възраст, когато костната компактност стартира да понижава. Той може да помогне за предварителна защита от остеопороза и конвулсии в мускулите.

По време на бременност, изключително през последния триместър, приемът му е доста значим, тъй като може да понижи риска от прибързано контрахиране на матката. Облекчава и контролира още Бракстън контракции, присъщи за късните седмици на бременността.

Къде да намерите магнезий?

Този микроелемент може да бъде открит в разнородни хранителни източници, като спанак, бадеми, банани, ядки и други зеленчуци. Ако не можете да си осигурите нужното му количество посредством храната, може да се възползвате от различен метод – банкет на добавки.

В онлайн магазините ще откриете необятна гама от хранителни добавки със наличие на този минерал, които се оферират под формата на капсули или таблетки. Винаги извършвайте предварителна консултация със експерт.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР