Има няколко лекарства, които се тестват в много големи проучвания

...
Има няколко лекарства, които се тестват в много големи проучвания
Коментари Харесай

Проф. Петров: Най-големи надежди за лекарство се възлагат на хининовите производни

" Има няколко медикаменти, които се тестват в доста огромни изследвания в международен мащаб. Това се случва в Съединени американски щати, Италия и Франция. Най-големи очаквания се разпореждат на хининоподобните производни - хлороквин и хидроксихлороквин, само че също по този начин и за някои типични антивирусни средства от рода на ремдисивир. От няколко дни има и изследване за лекуване със серум от към този момент оздравели пациенти, ползва се и в няколко китайски лечебни заведения - т.нар.конвалисцентна плазма. Това не е нова методика, тя се ползва още от 1918г., когато е била голямата грипна зараза лишила животи по целия свят ". Това съобщи пред Нова тв един от най-хубавите кардиолози у нас проф. Иво Петров.
Той изясни, че в такава сериозна обстановка се тестват голям брой разновидности, има търсения. Поради това, че отговорността е доста огромна е мъчно да се сътвори бързо подобен тип лекуване.
Лекарството
" Искам още веднъж да подчертая, че подобен медикамент няма да е панацея . Той ще понижава признаците при засегнатите пациенти. Няма да е лекарството, което да дава отговор, като ключ на брава. Такъв тип терапия ще бъде основана след не по-малко от 2 години ", добави проф. Петров.
" Лекарството е чиста монета. Абсолютно. Това е медикамент, който е докалзал 10-тки години своята роля - главно при пациенти с малария и някои автоимунни болести. Той облекчава признаците при вирусни болести от вида на  SARS, който е доста подобен със настоящия COVID- 19. И по тази причина главните, първични търсения към този момент са за такива лекарства, които имат открити други индикации, и сега се търси тяхна индикация за облекчение на признаците. ", разясни професора.
Кои признаци облекчава: " Намалява температурата, понижава болката, понижава тази възпалителна стихия, която е изрично потвърдена при пациентите в тежко положение. Т.е. тези, които умират от инфекцията COVID-19, умират с картината на така наречен " Възпалителна стихия ", т.е. засилват се всички детайли на възпалението, които засягат всички органи. За съж``аление най-често сърцето. "
Има ли рискове: " Не би трябвало да се прекалява с дозата. Хининът и хиноиноподобните при някои пациенти, податливи на ритъмни разстройства, усилват риска от евентуално ритъмно нарушаване, изключително когато се взимат във висока доза и дълготрайно време. Затова моят зов е подобен вид терапия да се ползва при пациенти с минимум тежки признаци и най-важно - в болнични условия. ", предложи професора.
Коя е най-уязвимата група: От статистиката на лечебните заведения в Китай излиза наяве, че най-уязвимата група са хората с сърдечно-съдови заболявания , а не тези с хронични белодробни инфекции, акцентира професора. Това излиза наяве, посредством съпоставяне сред оздравелите и умрелите - резултатите са: 43% от всички болни са имали предишни сърдечно-съдови проблеми, в 59% от умрелите се открива щета в миокарда . С подобен проблем оздравелите са едвам 7%. Явно миокарда е такава тъкан, която е  податлива на това инфектиране и се получава косвен миокардит или троомбози на артериите на сърцето - разнообразни са сюжетите, само че обстоятелствата са ясни. А уязвими са всички пациенти, които са имунокомпрометирани.`
Ще може ли България да създава откритото лекарство  " България има няколко извънредно положителни фармацевтични компании с огромни фабрики. Предполагам, че производството на тези медикаменти ще бъде допустимо. В каквъ период това може да се случи, не знам, сподели професорът.
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР