Има няколко факта, които трябва да се споменат - има

...
Има няколко факта, които трябва да се споменат - има
Коментари Харесай

Експерт за катастрофата с Караянчева: Има повече от една човешка грешка

" Има няколко обстоятелството, които би трябвало да се упоменат - има един автомобил " Ауди " над 15 години и един " Мерцедес " на НСО - нов и брониран. Пострадалото лице е най-охраняваното лице. Когато настава такова ПТП на разположение е човешка неточност. Убеден съм, че има повече от една човешка неточност. " Това сподели Богдан Милчев от Института за пътна сигурност в коментар за пътния случай, в който пострада ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева . Инцидентът се случи на 15 септември край Хитрино.
Според Милчев е значимо да се обясни дали чиновниците на НСО имат задължението да обезопасят охраняваното лице с колан, в случай че е имало колан дали е щяло да има такова пострадване.
По думите му самият тип кръстовище е причина за произшествия. Милчев добави, че в някои от западните страни този вид острови са повдигнати.
" Хората постоянно позволяват неточности и доставчикът на транспорната система би трябвало да обезпечи сигурността постоянно, когато става въпрос за първокласни пътища. С подобен вид острови се основава причина да се минава през тях с висока скорост. Доставчикът би трябвало да почне да мисли в тази посока. ", добави още той в изявление за Нова телевизия.
" Несериозно е да разсъждаваме по картинка. Това, което виждаме е удар от лявата страна. Не е ясно дали е имало геройско държание на чиновник на НСО или автомобилът се е извъртял след удара. ", изясни още Богдан Милчев.
Според някогашният ръководител на НСО Димитър Владимиров няма написано предписание за слагане на колани, а това е належащо, тъй като лицата се отпускат и един инцидентен удар може да докара до строшаване на ключицата. Той добави, че министър-председателят не може да си разрешава да кара самичък. 
Вижте хипотетичната причина да произшествието в ТАЗИ СТАТИЯ
Вижте фрагменти от злополуката в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР