Има някои сватбени традиции, като моминското парти и хвърлянето на

...
Има някои сватбени традиции, като моминското парти и хвърлянето на
Коментари Харесай

11 странни сватбени традиции от цял свят

Има някои сватбени обичаи, като моминското празненство и хвърлянето на букета, които са необятно публикувани и се съблюдават по целия свят. Но има някои ритуали, които се практикуват единствено от хората от избрани страни и култури. Събрахме някои доста изненадващи сватбени обичаи от целия свят:

1. Рязане на пън, Германия

Стара, немска сватбена традиция е рязане на огромен пън, с трион, който има две дръжки. Този акт демонстрира способността на младата двойка да работи дружно и да преодолее всевъзможни спънки, които може да има в брака.

2. 2 деца, Судан

В племето Нуер, в Судан, младоженецът може да се ожени, в случай че заплаща с избран брой стада говеда. Сватбата е цялостна, единствено когато брачната половинка ражда 2 деца. Ако брачната половинка има единствено едно дете, брачният партньор може да изиска бракоразвод. Ако брачният партньор почине, брат му би трябвало да стане брачен партньор на вдовицата.

3. Чупене на камбана, Гватемала

След сватбената гала, в Гватемала се прави тържество в дома на младоженеца. Майката на младоженца поздравява новото семейство, като разрушава бяла камбана, цялостна с ориз, брашно и зърно, което символозира благополучие и обилие.

4. Откупване на булката, Румъния

В Румъния, България и други европейски страни, преди церемонията се разиграва дребна " сценка ". Преди сватбата фамилията или другари " отвличат " булката и младоженецът би трябвало да я откупи. Откупването се случва с същински пари.

5. Счупване на чаша, еврейска традиция

Когато еврейската сватбена гала завърши, булката и младоженеца би трябвало да счупят чаша, като я настъпват. Този обред има доста смисли, само че едно от тях е, че в бракът има хубави и неприятни моменти и това съставлява задължението им постоянно да са един до различен.

6. Плач, Китай

Булката от етническата група Tujia в Китай би трябвало да плаче по един час всеки ден, един месец преди сватбата и на самата гала. 10 дни откакто булката стартира да плаче, майка й се причислява и по-късно 10 дни по-късно баба й се причислява. До края на месеца всяка жена в фамилията плаче дружно с булката. Предполага се, че това е израз на наслада и благополучие. Тъй като дамите плачат в разнообразни тонове, звучи съвсем като ария.

7. Къна, Индия


Събитието, наречено Mehendi, е живописен празник, който се състои в нощта преди сватбата. На него участват дамите от фамилията на булката. Един професионален художник или родственик прави " татуировки " на ръцете и крайници на булката и другите дами в фамилията. Тези рисунки символизират духовното събуждане, насладата, хубостта и предлагането. Тази традиция е известна в доста други азиатски страни.

8. Хляб и сол, Русия

На сватбеното празненство в Русия родителите на булката и младоженеца поздравяват двойката с самун със сол. Това е традиция, която допуска гостолюбие. Както булката, по този начин и младоженеца отчупват парче самун, поставят сол върху него и се хранят между тях. Суеверно, който откъсне по-голямото парче, ще бъде главата на бъдещата им къща. След това всеки посетител получава парче от хляба.

9. Сватбена кукла, Пуерто Рико

На женитба в Пуерто Рико има булчинска кукла, която е направена по този начин, че да наподобява на булката и да е обличена сходно. Куклата е покрита с дребни бижута, които по-късно се смъкват и се дават на гостите, от които се чака да платят пари за куклата в подмяна.

10. Плюене на булката, Кения

Масайките на Кения нормално се дават на човек, който е доста по-възрастен от булката. На сватбената гала бащата или братът на булката плюе на главата й като благословение. Тогава тя напуща къщата с новия си брачен партньор, вървешком до новия си дом, без значение какъв брой надалеч е.

11. Забрана за баня, Индонезия

На остров Борнес, сред Индонезия и Малайзия, племето Тидонг следва антична традиция, която не разрешава на двойките да употребяват банята 3 дни и 3 нощи след сватбата. Ето за какво на булката и младоженеца се дават доста дребни количества храна и питиета по време на празненството. Те имат вяра, че този бит води до дълъг, благополучен и сполучлив брак.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР