Има някои неписани правила и изпитани техники за детското възпитание,

...
Има някои неписани правила и изпитани техники за детското възпитание,
Коментари Харесай

Нетрадиционни методи за по-добро възпитание на децата

Има някои неписани правила и изпитани техники за детското образование, които в случай че приложите в деяние, сигурно ще ви оказват помощ в опитите да изградите у малчугана положителни привички и дисциплинираност. Съветите са нетрадиционни и нямат нищо общо с наложените правила за образование, само че са забавни, занимателни и изрично потвърдили своята успеваемост.

Верният асистент

Малчуганът непрестанно се върти към вас, до момента в който разтребвате у дома, готвите или се пробвате да почистите стаята. Вместо да му се карате или заплашвате, че няма да му купите от обичаното лакомство да вземем за пример, превключете на различен режим. Приветствайте малчугана с отворени прегръдки и му възложете някоя от домакинските задания, които би трябвало да свършите. Повярвайте, децата обичат да оказват помощ на родителите си! Дайте му микрофибърната кърпичка и го помолете да забърше шкафчетата на холната секция. Ако пък сте запретнали ръкави в кухнята в сътворяване на следващата вкусна вечерна манджа, един дребен и въодушевен помощник готвач постоянно ще ви бъде от изгода. Със сигурност концепцията за оформяне на тестени кръгчета, които по-късно ще се трансфорат в топли печени курабийки, ще бъде посрещната с наслада и екстаз от дребния кулинар.

„ Не “ на възбраните!

Излишно е да ви подсещаме, че всяка възбрана провокира противоположен резултат. Така че, в случай че желаете малчуганът да ви слуша, в никакъв случай не използвайте изречения като: „ Не прави това “, „ Не яж това “ и така нататък Обикновено изрази, включващи в състава си частицата “не “, не биват посрещани с необикновен екстаз или смирение от страна на децата. Това е една от аргументите да ограничите възбраната до най-малко, само че не и изцяло да я изключите от речника си. Фрази от вида „ Не стъпвай на уличното платно без компаньон “, „ Не си играй с огъня “, „ Не пресичай на алено “ би трябвало да са неотменна част от насоките, които да му повтаряте още преди да навърши 3 годинки.

Наказание, само че не тъкмо

Наказанието като възпитателна мярка е един от най-погрешните способи за дисциплиниране на децата, прилаган в миналото. Физическият или душевен тормоз над дете е непростимо закононарушение, и всеки, протегнал ръка на дете, било то родител, или не, би трябвало да понесе своите последици. Има обаче един забавен метод да го приложите, само че без това да остави върху детето отрицателни следи върху неговата душeвност и емоционалност. Ако мъникът прави нещо, което на вас не ви харесва, не го наказвайте със заключване в стаята, отнемане от обичано лакомство и така нататък, а... направете тъкмо противоположното. Вместо да му казвате, че ще го лишите во веки веков от чипс и телевизия, накажете го с това да яде чипс и да гледа телевизия двойно по-дълго от нормалното. Така ще му покажете, че гледането на телевизия и хрупането на нездравословен чипс не са от най-хубавите занимания в живота на едно дете, откакто ги употребявате за наказване. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР