Има някои ненаучни методи за предсказване на промяна на времето.

...
Има някои ненаучни методи за предсказване на промяна на времето.
Коментари Харесай

Как се познава времето по небето

Има някои ненаучни способи за предсказание на смяна на времето. При доста хора индикация за утежняване на времето е появяването на болки в травмирани сектори.

Тези, които за своя наслада не разполагат с такива знаци, могат да употребяват по-прост и неусетен способ. Достатъчно е да погледнем небето и то единствено ще ни подскаже за появяването на възможни промени.

Ако в небето виждате купести облаци, които одобряват най-чудновати форми, можете да сте спокойни – в скоро време времето няма да се промени към неприятно.

Но в случай че облаците се издигат нагоре кулообразно, това може да подсказва идването на стихия. Ако небето е покрито с облаци сходни на тъничък воал, това са перести облаци и значат непоклатимост на хубавото време.

Ако още от рано сутринта в небето има кълбовидни облаци, най-добре да очаквате валежи. Равномерните сиви, облаци скриващи слънцето също предвещават дъждове, въпреки и не проливни, а по-скоро напълно леки.

 Небе

Ако на хоризонта се виждат дълги линии перести облаци, бъдете готови за появяването на циклон. Ако Слънцето залязва в облаци – чака се смяна на времето към по-лошо и даже валежи.

Ако Слънцето залязва и хоризонтът е тъмночервен, то на идващия ден ще има мощен вятър. Ако залязва в облаци, само че се вижда ясно до скриването му зад хоризонта и той е озарен в златист цвят – очаквайте хубаво време.

Ако вечерта измежду мрачните, гъсти облаци ненадейно се появи розова линия от залеза, значи времето на идващия ден ще е хубаво. Ако на небето звездите блестят доста блестящо това значи иден дъжд през лятото и иден сняг, в случай че е зима.

Според някои експерти облаците демонстрират освен смяна на времето, само че и могат да дефинират мястото, където се чака поява на земетресение.

Над мястото на разлома облаците могат да се построят в строга линия – като подредени. Наблюдавана е появяването даже на няколко строго образувани редици от облаци.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР