Има някои домакини, които се плашат да приготвят едно от

...
Има някои домакини, които се плашат да приготвят едно от
Коментари Харесай

Лесна баница, която винаги става бухнала

Има някои домакини, които се плашат да подготвят едно от най-лесните български ястия – обичаната на всички ни баница. Има няколко стъпки, които в случай че следваш, няма по какъв начин да объркаш и баницата постоянно се получава.
Сега следва да посрещнем най-хубавите празници от цялата година – Бъдни вечер и Коледа, а какво е трапезата на тези празници без вкусна домашна баница? Днес ще ви споделим една лесна рецепта, която всеки може да направи вкъщи и постоянно да се получи добре.
 Лесна пица без въвличане на тесто Лесна пица без въвличане на тесто
Пицата е една от обичаните храни на доста хора и постоянно просто си я поръчват, без да осъзнават какъв брой е елементарно да си я създадат вкъщи. Пон...
Необходими артикули:
- 1 пакет кори за баница
- 6 огромни яйца
- 350-400 гр краве сирене
- 50-60 гр масло
 3 компота, които можем да приготвим вкъщи 3 компота, които можем да приготвим вкъщи
Вече все по-малко хора разполагат с къщи на село и правенето на зимнина става по-сложен развой. Не е същото да правиш лютеница или комп...
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- олио
Начин на подготвяне:
1. В една купа разбийте хубаво яйцата и натрошете към тях кравето сирене. След това в обособена купичка сложете киселото мляко и содата в него като разбъркате добре. Изчакайте 1-2 минути и прибавете набъбналото кисело мляко към останалата примес.
 Рецепта за елементарно универсално тесто Рецепта за елементарно универсално тесто
Ако декември трябваше да има етикет, то той сигурно щеше да съдържа думи като „ печива ”, „ килограми ” и &bd...
2. Намазнете добре с олио дъното на тавата, в която ще редите баницата. Най-отдолу сложете и покрийте дъното с 2 точени кори и върху тях 2-3 лъжици от сместа, тъй че да има отмерено на всички места. След това наложете идната кора и още веднъж сложете 2-3 лъжици от сместа. Не забравяйте на всеки 2 пласта от баницата да слагате по 2 с.л. олио, тъй като в противоположен случай баницата ви ще стане суха.
3. Когато сте наредили всички кори и сте употребявали цялата примес, завършете баницата не със суха кора, а със сместа от яйца и сирене. За да стане още по-вкусна, сложете няколко резенчета масло на няколко места най-отгоре на баницата, тъй че когато се разтопи да има на всички места и да стане още по-вкусна.
4. Сложете баницата във фурната и чак тогава я включете на 180 градуса. Когато баницата се постави, преди фурната да е загряла, бухва доста повече и става още по-вкусна и сочна. Пече се, до момента в който не стане златиста от горната страна!
Да ви е сладко!
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР