Има някакви антикризисни мерки, но липсата на предвидимост е в

...
Има някакви антикризисни мерки, но липсата на предвидимост е в
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: От държавата се очаква да има ясна, разбираема позиция, а не объркани послания

Има някакви антикризисни ограничения, само че неналичието на предвидимост е в положение да ликвидира резултата от тях. Това разяснява Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд, в изявление за обзора на деня на Радио „ Фокус” „ Това е България”.

Според него би трябвало да се направи по-цялостна стратегия, с цел да се даде сигурност на бизнеса най-малко за идващите месеци.

„ Така че някакви ограничения има. Това, което сега липсва, и то е в положението да ликвидира резултата от всевъзможни ограничения, това е някаква сигурност. Защото ограниченията се взимат небрежно, не се знае с какъв небосвод, не се знае докога, никой не може да бъде сигурен какво ще стане идващия месец, също така, че цените ще продължат да порастват, и това значително обезсмисля и дребното положителни неща, които държавното управление се пробва да направи. Макар и закъсняла, има смисъл да се направи по-цялостна стратегия, с цел да се даде сигурност най-малко за идващите месеци на какво може да се разчита “, сподели Ивайло Калфин.

По думите му държавното управление има прочут проблем с това да насочи вярно и дейно средствата за подкрепяне.

„ Раздаването на средства на калпак, още веднъж споделям, е мярка, която би могла да проработи в кратковременен проект и в доста спешна и незабавна конюнктура. Колкото повече време минава, толкоз повече тя се изкривява. Така че въпросът е, до каква степен има качества държавното управление фактически вярно да реагира и да подкрепя тези, които имат най-голяма потребност. Защо не се подкрепят те? Може би тъй като те са минимум шумни или минимум могат да се активизират и да изискат правата си “, сподели още Калфин.

„ Да, хората, които са небогати, хората, които са с ниски приходи, хора, които живеят в отдалечени обитаеми места, хората с повече деца рядко ще ги видите по митингите “, акцентира той и добави, че те може би имат най-голяма потребност от обществена поддръжка в тези несигурни времена.

Попитан по какъв начин наподобява България видяно извън Ивайло Калфин беше безапелационен, че в миг на рецесии от страната се чака да има ясна, разбираема позиция, а не комплицирани послания, от които никой нищо не схваща, тъй като това не построява престижа.

„ Използваме външни тематики за вътрешнопартийни битки, и се чудим след това за какво не ни схващат – ами няма по какъв начин да ни схванат “, заключи на финала някогашният обществен министър Ивайло Калфин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР