„Има някаква увереност, че проектът ще бъде завършен и пуснат

...
„Има някаква увереност, че проектът ще бъде завършен и пуснат
Коментари Харесай

На 1 октомври по интерконектора с Гърция ще потече газ, обеща енергийният министър

„ Има някаква убеденост, че планът ще бъде приключен и пуснат в употреба в точния момент. Строителят пое всички задължения, че влизането в употреба няма да бъде забавено, т.е. влизаме по график – на 1 октомври по тръбата би трябвало да текат търговски количества газ “, акцентира той.

Енергийният министър обаче се тормозил от това, че по време на срещата не бил показан подробен график за осъществяване на безусловно всички действия, който самият той изискал. Такъв ще бъде показан в сряда по време на среща на мястото на обекта. „ След това оперативно ще следим всичко по този график “, увери Росен Христов.

„ Ако строителят работи в действителност с интензивни темпове – този период – до началото на септември за довеждане докрай на строителните действия, както твърди компанията „ Авакс “, най-вероятно този период може да е естествен “, уточни от своя страна и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

„ В момента интензивно се работи сред ДНСК и надзора и се окомплектова документите, с цел да почистим въпроса с стадиите, с цел да може да го въведем в употреба. Към днешна дата част от проблематичните точки са почнали да се почистват “, добави той.

Шишков насочи молба към българските жители: „ Строителят има потребност от мотивация, няма потребност от демотивация. Има избрани дребни неща, които той би трябвало да приключи. Нека да го мотивираме да ги приключи, а не да го демотивираме “.

По думите му не било толкоз значимо дали сега има, или няма газ. Това в тази ситуация не било казусът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР