Има нужда от професионалисти - икономистите и финансистите на България.

...
Има нужда от професионалисти - икономистите и финансистите на България.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да се съберем с експерти, не с министерски калинки и да направим анализ

Има потребност от експерти - икономистите и финансистите на България. Не от “калинките в министерствата ”, които сменят позицията си по три пъти дневно. Действа се на правилото “проба-грешка ”. Така не може да се ръководи.
Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на опозицията Корнелия Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия насочи следващата си порция рецензии към властта.

“Имаме явен проект по какъв начин да се работи в този миг и той е тъкмо назад на това, което се случва - държавното управление реагира на парче, реагира на правилото " проба-грешка ", в това число и през днешния ден с Данък добавена стойност, реагира съгласно това дали се задава протестен капацитет в някой сектор”, безапелационна беше Нинова.

Според Българска социалистическа партия би трябвало явен проект. Професионалистите - икономисти, финансисти на България, а " не калинките в министерствата, които сменят позицията дневно по три пъти ", би трябвало да се съберат и да създадем разбор и прогноза на стопанската система и на бюджета, акцентира Корнелия Нинова.

“Не е обикновено българското държавно управление да предвижда -3% Брутният вътрешен продукт и да споделя - ще компенсираме недостига с 10 милиарда заем, а Европейската комисия да споделя: Не, ще имате -10% в БВП”, разяснява още водачът на опозицията.

Според Българска социалистическа партия от разбора на българската стопанска система би трябвало да се откроят 3-4 бранша, които обезпечават максимален растеж в Брутният вътрешен продукт, теглят стопанската система като локомотив и имат най-вече служащи. И се прави държавен проект за вложения в тези браншове, които ще изтеглят другите.

На трето място е нужен цялостен разбор на засегнатите групи - безработните са със 150 000 нови, самоосигуряващи се, хора в неплатен отпуск, млади фамилии без работа, които гледат децата си, пенсионери. И на тях се обезпечава безплатна помощ - това са вложения в индивида, счита Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационен - най-нуждаещите се хора към момента не са получили поддръжка.

“Мярката 60/40 за дребния и междинен бизнес се употребява сега от 1% от евентуалните консуматори. Безвъзмездна помощ, която беше обещана на хората, които останаха в неплатен отпуск, и самоосигуряващите се от 375 лева още не е стигнала до тях, даже медиците не са получили тези 1000 лева, които трябваше да получат. Земеделските производители, на които беше дадено да им се изкупи продукцията от комерсиалните вериги, останаха излъгани”, съобщи Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР