Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са

...
Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са
Коментари Харесай

Румен Радев към властта: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, съобщи президентът

„ Правителството би трябвало да прави по този начин, че да не позволява политиката и геополитиката да убива българската стопанска система. Нужни са надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни планове. Времето за разбори изтече, чакаме резултатите ". Това съобщи президентът Румен Радев от Пловдив, където посети цех на металургична компания, съобщи

Той сподели още, че не може в изискванията на остра енергийна рецесия енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без съответни ограничения и предсказуемост в ценовата политика.

„ Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинеят токът и газът и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се рискът от банкрути и загуба на пазари ", уточни президентът.

Относно построяването на нови мощности в АЕЦ "Белене " той счита, че България има бъдеще като нуклеарна страна и би трябвало да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от огромния капиталов капацитет ", разяснява Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР