Има нов вид синтетичен наркотик, който е 100 пъти по-активен

...
Има нов вид синтетичен наркотик, който е 100 пъти по-активен
Коментари Харесай

СЛЕД СИГНАЛА НА LUPA.BG: Денков призна за опасния фентанил, готви масиран отпор

„ Има нов тип синтетичен опиат, който е 100 пъти по-активен от хероина и се популяризира посредством разбъркване с други опиати. Вече се е появил и в България, откакто имаше разпространяване първо в Съединени американски щати, а по-късно и в Западна Европа.

Това призна министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет в сряда - за последните няколко седмици от безразборната приложимост на опиата фентанил. 

Денков призна, че за жалост през последните години не се отбелязва необикновен триумф в битката с разпространяването на дрога. 

И както Lupa.bg към този момент ви осведоми, се готви нов механизъм за работа на службите и най-вече ГДБОП за секване на каналите, в това число на рисковия фентанил. 

Фокусът на новия механизъм ще бъде върху огромните вносители и разпространители на дрога.

„ Идеята е този координационен механизъм е да добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности, само че няма специфичен фокус върху тази активност. Основните задания ще се координират от Министерство на вътрешните работи ”, съобщи още Денков.
ТЕМА преди 23 часа 3616 преди 2 дни 775 преди 3 дни 1388
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР