Има нов сценарий за подмяна на местния вот в София.

...
Има нов сценарий за подмяна на местния вот в София.
Коментари Харесай

Остра политическа престрелка в навечерието на балотажа

Има нов сюжет за замяна на локалния избор в София. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в студиото на " Тази заран ". Според Борисов роми са вербувани на балотажа да се снимат по какъв начин гласоподават под строй за Йорданка Фандъкова.

Лидерът на ГЕРБ попита имало ли е среща на самостоятелния претендент за кмет на столицата Мая Манолова с роми в софийското село Волуяк. След изявлението пред bTV, Мая Манолова разгласи, че ще съди Борисов.

Клиповете с тези роми щели да се популяризират през целия ден в обществените мрежи, с цел да навредят на претендента на ГЕРБ.

„ Няколко групи роми или роми ще бъдат снимани по какъв начин отиват под строй да гласоподават за госпожа Фандъкова, това ще се качва в мрежите, с цел да се сътвори ееъъъ и внезапно следобяд да излязат няколко малките екрани, да се дадат няколко конференции и да се види по какъв начин ще бъде сменен вотът в София”, съобщи министър председателят Борисов.

По думите му нощес Мая Манолова е била в софийското село Волуяк за среща с роми.

„ Можете да попитате нощес към 19:30 – 19:40 във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такава уйдурма”, сподели той.
Бойко Борисов: Подготвен е нов сюжет за замяна на вота в София – вербувани са роми За Мая Манолова работи човек, който преди време ми изиска 3 млн. лева за предизборна акция, разгласи водачът на ГЕРБ
Премиерът добави, че е получил информация от засегнат човек от екипа на някогашния омбудсман.

Борисов сподели още, че в екипа на Манолова работи човек, който през 2005 година, когато за първи път се кандидатирал за кмет на София, му изискал 3 млн. лева Той посочи, че името му стартира с буквата „ Б”.

„ Казах му, че нямам такива пари, аз в този момент излизам от основен секретар. А той сподели: Ще вземеш от Цветелина, крещя - я си... знам ги тези хора какво могат да измислят, те не могат да измислят друго”, сподели Бойко Борисов.

В студиото той сподели и разпределението на гласовете от първия избор за партиите и уточни, че ГЕРБ е първа политическа мощ. По мотив разликата в резултатите на ГЕРБ по отношение на предходните локални избори посочи, че тогава вотът е бил след ръководство на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Мая Манолова отхвърли изказванията на Бойко Борисов за готвен скрит план с присъединяване на роми, който да повлияе върху резултатите от балотажа в София. Тя разгласи, че е омерзена от казаното от Борисов и го заплаши със съд.
Мая Манолова ще съди Бойко Борисов (ВИДЕО) Не било истина, че се е пазарила във Волуяк с ромски босове, там роми нямало, акцентира опозиционният претендент
Независимият претендент за кмет удостовери, че е била на среща във Волуяк, само че отхвърли изказванията на Борисов, че е разговаряла с ромски фамилии.

„ Срам ме е от премиера на България. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в народен ефир. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които госпожа Фандъкова е цялостен хегемон. Там има цялостно припокриване на гласовете за съветниците на Движение за права и свободи и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова”, съобщи Манолова.
Мая Манолова: Братя Галеви не са работили за мен, само че за ГЕРБ са Тя прикани Бойко Борисов, в случай че е в контакт с тях, неотложно да осведоми Интерпол
Тя сподели още, че вчерашната й среща във Волуяк била е втора подред и то по гледище на локалните поданици, измежду които няма ромски фамилии. По-късно тя изиска право на отговор в студиото на „ Лице в лице”.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също отхвърли, че е подготвян сюжет против ГЕРБ с присъединяване на роми.

„ Ако това по този начин е ставало в София, аз запитвам господин Борисов по какъв начин по този начин стана в Силистра 135 гласа за ГЕРБ, 5 за Българска социалистическа партия, единствено в ромските махали, в Пазарджик – 100 в секции сме извадили. Ромите обичат ръководството на Бойко Борисов и желаят то да продължи и да се повтори. Това е изводът от фактите”, съобщи Корнелия Нинова.

По-рано през днешния ден Манолова посочи, че в нейния екип няма човек, който да контактува с Борисов и го прикани да каже кой стои зад инициала Б.

ГЕРБ са се усъмнили, че Мая Манолова приготвя сюжет за замяна на вота в София посредством диалози с ромските водачи от село Волуяк, тъй като пресцентърът ѝ не е популяризирал информация, че тя има планувано събитие в обитаемото място. Това изясни депутатът Тома Биков на проведена през днешния ден вечерта конференция по отношение на изявлението на премиера Бойко Борисов от „ Тази сутрин”.

Той съобщи, че Манолова е „ вербувала роми да се снимат по какъв начин „ гласоподават под строй” за Йорданка Фандъкова”.

„ Ние следим нейните изяви, нейният пресцентър оповестява непрекъснато за срещи с жители. Единственото място, на което тя отиде и нямаше известие беше Волуяк. Съобщение беше оповестено през днешния ден, откакто имаше въпроси по случая. Затова и ние се усъмнихме”, добави Биков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР