Има нещо в тази пица, а и в другите, които

...
Има нещо в тази пица, а и в другите, които
Коментари Харесай

Усмихната пица

Има нещо в тази пица, а и в другите, които ни карат да се усмихваме необятно и да клатим утвърдително глава, когато ни попитат дали желаеме още едно парче

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 400 г
● суха квас - 1 ч.л.
● сол - 1 к.л.
● захар - щипка
● зехтин - 2 с.л.
● вода - 220 мл
● царевично брашно - 2 с.л.

За плънката


● шунка - 300 г
● кашкавал - 450 г
● маслини - 5 - 6 бр. без костилка
● царевица - 3 с.л.
● яйца - 2 бр.
● масло - 3 с.л.
● моркови - 1 с.л. настърган

Начин на подготвяне

Замесва се тестото, като се разбъркват в купа всички продуктите за тестото, като авансово се разтваря маята в част от водата за тестото и се прибавя към останалите, след което сместа се изсипва на масата и се замесва. След хубаво измесване се оставя за към 20 минути да втаса.

След втасване се разточва на огромна равна повърхнина с царевично брашно. При постигане размера на най-голямата ви налична тава разточеното тесто се слага в тавата без да се намазва с никаква лой, царевичното брашно ще помогне да не залепне.

Върху тестото се намазва с масълцето. Нарязва се шунката на дребни кубчета и се поръсва върху маслото. С настъргания на ренде кашкавал се поръсва тавата, тъй че да се покрие добре. Важно за хубава и вкусна пица е да има задоволително кашкавал. Върху кашкавала се поръсват нарязаните на шайби маслини и царевичките.

И най-важното за усмивката на пицата, счукват се двете яйца и се оформят очите, а с дребното настърган морков се изрисува и усмивката. Пече се на 220 градуса до запичане на кашкавала и яйцата

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР