Има необходимост за ратифицирането на Истанбулската конвенция. Всички държави-членки са

...
Има необходимост за ратифицирането на Истанбулската конвенция. Всички държави-членки са
Коментари Харесай

Цецка Цачева обясни "за" Истанбулската конвенция ли е

Има нужда за утвърждението на Истанбулската спогодба. Всички държави-членки са я подписали, 17 са я утвърдили, останалите са на път да го създадат. Това е главен въпрос и на Европейска комисия, и на контракта ни за участие в Европейски Съюз. Аз съм " за " тази спогодба. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите й казусът идва от незадоволителното прозрение в текстовете на конвенцията. „ Към нея има пояснителен отчет, в който ясно се споделя, че определението за пол е единствено за потребността на конвенцията. Трябва да го ратифицираме със наличието, което се влага. 99,9% конвенцията приказва за отбрана на правата на дамите “, увери тя.

На въпрос дали ще ни се наложи текстове от нея да бъдат вмъкнати в образователните проекти на децата в учебно заведение, Цачева съобщи: „ Конвенцията не ни задължава в образователните стратегии да влиза формулировка на понятието джендър. Смисълът, който се влага е, че сме равнопоставени. В някои от настоящите закони, ще има промени. Но преди този момент да се случи ще се организира необятен спор “, увери Цачева. „ Днешният ден на европредседателството ни беше работен. Заседавахме по групи.

Преди всичко направихме обзор на признатото досега, защото одобряваме председателството от Естония “. По отношение на основаването на Европейска прокуратура, правосъдният министър сподели: „ По време на българското председателство ще се създадат първи стъпки за нейното основаване, само че тя действително ще проработи през 2022 година. Държавите-членки ще имат опция да излъчат по един прокурор в нея. Тя ще се занимава във връзка с транспарантното разходване на еврофондовете “.

„ Създаването на този орган няма да е за сметка на тези, които към този момент съществуват, стана ясно от думите на Цачева. „ ОЛАФ ще има също своето място в следствието. Важно е взаимоотношението сред другите служби и функционалностите им, които са разнообразни “. „ Трябва да построяваме доверие сред европейското правораздаване и проверяващите служби.

Много е значимо да има бърз продан на електронни документи. Досега това е ставало със поръчка, инспекция и по пощата. Трябва да използваме техническите нововъведения “. „ Има доста огромен интерес от страна на магистратите във връзка с електронното правораздаване. Тук е значимо да има баланс сред обществения интерес и отбраната на персоналните данни “. „ За този политически сезон имаме няколко целта, съобщи Цачева и ги изброи: „ продължение на промяната в правосъдната система, пътната карта на правосъдната система, различен приоритет е битката с корупцията “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР