Има необходимост от информираност, а не от убеждаване, каза пред

...
Има необходимост от информираност, а не от убеждаване, каза пред
Коментари Харесай

Университетски преподавател: Държавата да обясни на хората за ваксините, не да ги убеждава


" Има нужда от осведоменост , а не от увещание ", сподели пред БНР проф. Росен Стоянов - учител по политически връзки в Нов български университет, в коментар на идната акция за имунизиране против Covid-19. Комуникационната тактика е значима, акцентира той и посочи, че информацията би трябвало да бъде поднасяна от експерти в здравната област.

По думите на професора управляващите би трябвало да се съсредоточат и в основаването на информационни екипи , а освен в спешни щабове.

" Медиите са тези, които би трябвало да преценят каква информация да пропущат към публиката. Същината на казаното би трябвало да бъде транслирана без интерпретиране. Когато някой приказва, той би трябвало да бъде показан в " голотата " му на вербална подготвеност или непросветеност ", разяснява той. 

Проф. Росен Стоянов акцентира недоверието на обществото в ръководещите и разяснява поръчката на български и международни политици да си слагат ваксина против ковид пред камери:

" Всеки кадър, в който се демонстрира имунизиране на човек, ще откаже огромен % от феновете на това да извършат същото със себе си.... Здравният статус на всеки от нас е персонална информация и всеки би трябвало да направи свободен избор дали желае да се имунизира ".

Във връзка с идните парламентарни избори, проф. Стоянов акцентира, че ще бъдат в сложна обстановка на пандемия и общоприетите принадлежности на една предизборна акция ще бъдат доста лимитирани:

  " Зима и доста забрани. Предполага се, че статуквото може би ще надделее и ще се запазят позициите, които имат политическите партии все още. Кой ще победи няма да е толкоз значимо, тъй като сигурно няма да е с нокаут. Прогнозите за идни обединения ще са доста забавни, тъй като е ясно, че няма по какъв начин да се завоюва болшинство. Парламентът ще е цветен ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР