Има недостиг на медикаменти за лечение на висока температура и

...
Има недостиг на медикаменти за лечение на висока температура и
Коментари Харесай

Германски педиатри предупреждават за недостиг на лекарства

Има дефицит на лекарства за лекуване на висока температура и болкоуспокояващи за деца

Педиатрите в Германия предизвестиха, че има дефицит на медикаменти за деца, откакто сътрудниците им от няколко европейски страни също сложиха въпроса в намерено писмо, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Германската педиатрична асоциация Томас Фишбах съобщи пред всекидневника " Нойе оснабрюкер цайтунг ", че има дефицит на лекарства за лекуване на висока температура и болкоуспокояващи медикаменти за деца. Антибиотикът пеницилин също липсва.

Антибиотични препарати се предписват да вземем за пример за лекуване на пневмония, възпаления на уринарния тракт и скарлатина. Ако подобаващият препарат не е налице, се прибягва до антибиотици, които са втори и трети избор, които са по-малко ефикасни и покачват риска от насърчаване на антибиотична устойчивост, уточни педиатричната асоциация.

Фишбах е един от подписалите отворено писмо от името на педиатрите в Германия, Франция, Австрия, Швейцария и северната италианска провинция Южен Тирол. То е адресирано до здравните министерства на тези страни.

Според немското здравно ведомство аргументите за усложненията с доставките на медикаменти са от най-различно естество и включват да вземем за пример " затруднения при доставките на първични материали и индустриални проблеми ".

В обява в туитър немският здравен министър Карл Лаутербах разяснява през днешния ден, че опасенията на педиатрите са обосновани, и напомни, че по-рано този месец държавното управление в Берлин е внесло законопроект за битка с дефицита на медикаменти.

Нормативният акт обаче към момента не е признат от Народното събрание.

Законът планува по-специално опция производителите да покачат цените на медикаментите за деца в Германия, с цел да може вносът им във федералната република да стане по-изгоден. В случая с значимите лекарства е записано условие за наложително поддържане на ресурси за няколко месеца напред. А в тази ситуация с антибиотиците са планува европейските производители да получат по-голямо преимущество пред другите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР